Kaksi henkilöä hymyilee kameralle.
Nyt pitää olla aktiivinen, etsiä uusia ratkaisuja, tehdä yhteistyötä, auttaa muita ja ennen kaikkea – uskoa, että tästäkin selvitään! Maria Olin ja Niina Renström

Åbo Svenska Teater etsii luovia ratkaisuja ja uskoo empatiaan

Keitä olette ja mitä teette?

Nimeni on Niina Renström ja toimin Åbo Svenska Teaterin markkinointipäällikkönä. Teatterimme on Suomen vanhin ja se on rakennettu vuonna 1839. Ohjelmistossamme on laadukkaita musikaaleja, puhenäytelmiä, paljon konsertteja ja vierailevia esityksiä. Tekstitämme Päänäyttämön esitykset sekä suomeksi että ruotsiksi.

Minä olen Maria Olin ja olen tiedottajana tämän maan kauneimmassa teatteritalossa. Täällä on esitetty teatteria tauotta 181 vuotta. On etuoikeus kuulua suureen teatteriperheeseemme ja hallita aiempien sukupolvien perintöä ja viedä sitä eteenpäin.

Miten Veritas on auttanut Åbo Svenska Teateria?

Meillä on pitkä ja hyvä yhteistyösuhde Veritaksen kanssa. Omat yhteyshenkilömme auttavat meitä eläkevakuutuksiin ja henkilöstön hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Olemme osallistuneet Veritaksen järjestämille kursseille ja seminaareihin, joiden teemana on ollut usein työhyvinvointi.

Veritas on auttanut meitä erittäin ammattitaitoisesti tekemään henkilöstön työhyvinvointikyselyjä, joista on ollut meille suurta iloa ja hyötyä.

Onko teillä vinkkejä muille yrityksille tai kulttuurilaitoksille?

Niina: Vallitsevasta tilanteesta johtuen toimialamme on joutunut todellisten haasteiden eteen. Maaliskuusta 2020 lähtien toimintaamme on rajoitettu ja olemme joutuneet tekemään suunnitelmia uusiksi useasti. Minusta on tärkeää, että tilanteesta huolimatta ja sen takia, olla aktiivinen, etsiä uusia ratkaisuja, tehdä yhteistyötä ja auttaa muita samassa tilanteessa olevia ja ennen kaikkea – uskoa, että tästäkin selvitään! Yhdessä!

Maria: Pieni virus heiluttaa koko maailmaa ja me kaikki olemme samassa tilanteessa. Nyt on opeteltava elämään epävarmuudessa ja sen kanssa. Se on epämukavaa. Nyt enemmän kuin koskaan meidän tulee olla solidaarisia, empaattisia, tukea ja auttaa toisiamme. Yhtenä päivänä voin tukea, toisena tarvitsen tukea.

Me täällä teatterissa luomme puitteet mahdollisimman turvalliselle teatterielämykselle. Uskomme, että yleisö jo kaipaa teatteriin. On ihanaa astua taianomaiseen maailmaan ja jättää huolet hetkeksi ulkopuolelle. Odotamme yleisöämme ja otamme sen avosylin vastaan heti kun siihen taas on mahdollisuus.

Veritas kuulee ja kertoo asiakkaiden vinkit ja tarinat. Löydät ne myös sosiaalisen median kanavistamme: #asiakastarina