Kesäinen ryhmäkuva asiakasyrityksemme Atozin kymmenestä työntekijästä.
"AtoZin poikkeava vahvuus on sen henkilöstön liiketoimintaymmärryksessä ja avoimessa toimintakulttuurissa."Mikko Leinonen ja Iiris Sarpiokoski

AtoZissa kaikki lähtee luottamuksesta

Mitä AtoZ Oy tekee?

AtoZ Oy on ”se erilainen” ohjelmistokehitystalo. Autamme asiakkaitamme kaikissa ohjelmistokehitykseen liittyvissä tarpeissa – testaamme, devaamme ja pyöritämme projekteja 😊. Jokaisen softaprojektin taustalla tavoitellaan kulujen karsimista tai liikevaihdon kasvattamista.

AtoZin poikkeava vahvuus on sen henkilöstön liiketoimintaymmärryksessä ja avoimessa toimintakulttuurissa. Olemmekin maailman avoimin softatalo. Meillä ei ole esihenkilöitä, vaan organisaatiomme on tasa-arvoinen ja itseohjautuva. Kaikki tieto on läpinäkyvää työntekijöillemme ja kaikilla on samat vapaudet tehdä esimerkiksi yritystä ja omaa toimintaa koskevia päätöksiä. Kaikki työntekijät saavat tarvittavan talouskoulutuksen ja käymme yhdessä lukuja säännöllisesti läpi.

Miten Veritas on auttanut teitä?

Olemme saaneet Veritakselta käyttöön työtyytyväisyyskyselytyökalut ja raporttien analysointiin apua. Kysely oli myös muokattavissa tarpeisiimme. Muokkausmahdollisuus on hyvin tärkeä, sillä esimerkiksi esihenkilötoimintaa koskevat kysymykset oli muokattava meidän näköisiksi. Kyselyyn saatiin myös työterveyden kannalta oleelliset kysymykset lisättyä. Oli huikeaa saada yhdet Veritaksen historian parhaimmista työtyytyväisyystuloksista! Erityisesti johtamisosion huikeat tulokset kannustavat jatkamaan valitulla itseohjautuvuuden mallilla ja avoimuuden tiellä.

Onko teillä vinkkejä muille yrittäjille ja yrityksille?

Yrityskulttuurimme kantava voima on luottamus. Luottamus siihen, että ammattilaiset vastuuta ja vapautta saadessaan pystyvät organisoimaan koko työelämän uusiksi eikä esihenkilöitä tarvita kertomaan, mitä milloinkin pitää tehdä.

Palkka-avoimuus oli viimeisin askeleemme avoimuuteen ja sen myötä olemme päässeet siihen pisteeseen, että pystymme yhdessä keskustelemaan jopa rahasta – määrittelemme yhdessä palkkamallit ja esimerkiksi TES-korotukset. Toimintamme ytimessä on tietysti liiketoiminnallinen kannattavuus ja dialogi, mutta näiden ympärillä on vapaus toimia, kehittää itseään ja AtoZia.