Kaksi henkilöä juttelee keskenään.
Valitsimme Veritaksen nimenomaan työkykyasioihin tarjolla olevan tuen ja työkalujen vuoksi. Minna Fagerlund, HR-johtaja Cervi

Cervi arvostaa henkilökohtaista yhteistyötä työkykyyn liittyvissä asioissa

Kuka olet ja mitä teet työksesi?

Nimeni on Minna Fagerlund ja työskentelen HR-johtajana Cervissä. Cervi on 2014 perustettu nopeasti kasvanut nuori kasvuyritys, joka toimii ilmanvaihtoalalla. Tarjoamme kaikki IV-palvelut laidasta laitaan saman katon alta ja toimimme neljällä eri paikkakunnalla. Työllistämme tänä päivänä noin 170 henkilöä.

Oma työni kattaa koko HR-kokonaisuuden, pitäen sisällään kaikkien henkilöstöön liittyvien asioiden kehittämistä ja parantamista, samoin kuin hyvinvoinnin ja kyvykkyyksien tunnistamista.

Pyrin HR:n nimissä auttamaan ihmisiä kokonaisvaltaisesti. Se ei tarkoita pelkästään sitä, että työsopimukset ja työvälineet ovat kunnossa tai sitä, että suunnitelmat ovat selvät ja koulutuksen tarve kiikarissa, vaan myös henkilökohtaista työhyvinvointia ja sparrausta.

Kuinka Veritas on auttanut teitä työkykyyn liittyvissä asioissa?

Vaihdoimme työeläkeyhtiötä viime keväänä. Valitsimme Veritaksen nimenomaan työkykyasioihin tarjolla olevan tuen ja työkalujen vuoksi. Kaikki työeläkeyhtiöt Suomessa tekevät hienoa työtä, mutta minut vakuutti Veritaksen toimintamalli ja halukkuus läheiseen yhteistyöhön kanssamme.

Lähdimme heti alusta liikkeelle niin, että kävimme säännöllisesti yhteisissä työpajoissa työhyvinvoinnin tilaa läpi sekä suunnittelimme ja ideoimme tulevia kehityshankkeita ja uusia prosesseja.

Veritaksen työkykyasiantuntijalla on muiden asiakkaiden kanssa toimimisen kautta laajempi näkökulma hankkeisiin. On ollut erittäin hyödyllistä käydä ideoita ja suunnitelmia yhdessä läpi.

Asiakkaana arvostan tätä yhteistyömallia kovasti. Se tuo minulle myös henkilökohtaisesti tukea oman työni tekemiseen.

Onko sinulla jakaa hyviä vinkkejä muille yrityksille?

Kaikki yritykset taistelevat samojen ongelmien kanssa koronan tuomien rajoitusten takia.

  • Miten pitää yhteys yllä henkilökuntaan, kun kokoontua ei voida?
  • Miten hyödynnetään etäyhteyksiä ja viestitään ilman, että kaikilla tulevat sähköiset tiedotteet ja viestit korvista ulos?

Uskon, että tähän ei ole mitään yhtä toimivaa ratkaisua, vaan jokaisen yrityksen pitää löytää oma metodinsa, joka toimii.

Itse koen, että henkilökohtaiset suhteet ja tuki ovat tällä hetkellä entistä tärkeämpiä. Yritänkin suunnata näihin kontakteihin mahdollisimman paljon aikaa. Keskustelu Teamsin kautta tai puhelimessa on kuitenkin aina paljon parempi kuin ei keskustelua lainkaan.