Veritaksen asiakas Joonas Hirn seisoo kuvassa isokokoisen nallepehmolelun kanssa.
"Yhteiskunnan palaillessa vähitellen normaalimpiin oloihin on erittäin tärkeää päästä lataamaan myös omia akkuja. Varaa päättäväisesti aikaa itsellesi ja asioille, jotka saavat hymyn huulille."Joonas Hirn (toimitusjohtaja, Karhu Helsinki)

Karhu Helsinki rakentaa internetistä parempaa paikkaa

Kuka olet ja mitä yrityksesi tekee?

Olen Joonas Hirn, digitoimisto Karhu Helsingin toimitusjohtaja. Rakennamme 35 hengen voimin internetistä parempaa paikkaa suomalaisille yrityksille ja yhteisöille.

Onko korona-aika vaikuttanut yrityksesi toimintaan?

Konkreettisesti korona vaikutti työskentelytapoihimme. Vaikka normaalistikin 80 % työajasta voi meille kukin tehdä etänä, toimistolla on aiemmin aina ollut kuhinaa, lounaalle seuraa ja kollegoita lähellä nopeaan ajatustenvaihtoon. Kevään pandemian myötä siirryimme täysin etätöihin, toimistolla kävi vain kukkienkastelija. Etätyön vaatimat tekniset ratkaisut löytyivät meiltä valmiiksi, joten sillä saralla muutosta ei tarvittu lainkaan. Sen sijaan opettelimme yhdessä viestimään sähköisin välinein. 

Miten Veritas on auttanut sinua?

Veritas on tarjonnut mahdollisuuden maksuaikojen pidentämiseen. Yhteyshenkilömme on ollut hyvin saavutettavissa, vaikka kevät on tuonut muutoksia monien työskentelyyn.

Minkälaisia vinkkejä sinulla on muille työnantajille?

  • Paljon viestintää! Etenkin kriisin alkuvaiheessa epätietoisuutta oli paljon. Viestimällä usein ja proaktiivisesti pystyy tarjoamaan turvallisuudentunnetta työyhteisöön. Jätä reilusti tilaa kysymyksille, myös kahdenkeskiselle kyselylle on usein tarvetta.
  • Kysy kuulumisia! Kevät on ollut rankka monessa perheessä, ja vaikka huolet eivät tulisi arjessa esiin, työnantajan tarjoamille joustoille voi olla suuri tarve. Kysyminen on välittämistä.
  • Välitä myös itsestäsi! Moni työnantaja on tehnyt kaikkensa, jotta liiketoiminta on pyörinyt, henkilöstö pärjännyt ja arki toiminut. Tuossa rytinässä oma jaksaminen on voinut jäädä vähemmälle huomiolle. Yhteiskunnan palaillessa vähitellen normaalimpiin oloihin on erittäin tärkeää päästä lataamaan myös omia akkuja. Varaa päättäväisesti aikaa itsellesi ja asioille, jotka saavat hymyn huulille. Jos olet yrittäjä, löytyisikö jostain varamies, jotta pääsisit lyhyellekin lomalle?

Erittäin erikoinen kevät vaihtuu vähän erilaiseen kesään. Otetaan näistä kokemuksista hyödyt mukaan. Olen varma, että tästä selvitään!

Yrittäjien eläkevakuuttaja Veritas kuulee ja kertoo asiakkaiden vinkit ja tarinat. Löydät ne myös sosiaalisen median kanavistamme: #asiakastarina