Yrittäjä Tuuli Ilves istuu tietokoneen edessä ja hymyilee kameraan.
"On tärkeää pysähtyä miettimään, että yritys on ihan oma ja juuri sellainen, millaiseksi sen on halunnut luoda ja luottaa omaan osaamiseen."Tuuli Ilves, Happy Resource

Happy Resources, mitä kannattaa miettiä kun yrittäjyys on alkuvaiheessa?

Moi taas, Tuuli! Mitä sinulle ja Happy Resourcesille kuuluu nyt, kun lähes kaksi vuotta yrittäjyyttä on takana?

Meille kuuluu hyvää. Olen viime kerran jälkeen siirtynyt kokopäiväiseksi yrittäjäksi, ja nyt panostan täysillä omaan yritykseemme.

Miten korona vaikutti toimintaanne?

Kun korona iski, toimintamme ei vielä ollut vakiintunut. HR-palvelujen myynti oli haastavaa: tapaamiset eivät olleet mahdollisia ja monissa yrityksissä oli haastavia tilanteita koronan vuoksi. Totesimme siis, että emme voi jatkaa aiempien suunnitelmiemme mukaan. Sinänsä HR-työn tarve ei kuitenkaan ollut poistunut mihinkään, joten lähdimme miettimään, miten HR-palveluja voisi toteuttaa etätyön aikana.

Tämän ajatustyön pohjalta aloimme kehittää etäHR-verkkopalvelua, josta löytyy mm. tietoa henkilöstöhallinnon eri osa-alueista, kaikki tarpeelliset HR-asiakirjat ja -ohjelmat sekä valmennusvideoita HR:n eri osa-alueista ja työlainsäädännöstä. Palvelu toimii tietenkin tietokoneella, mutta myös mobiililaitteilla, joten se on jatkuvasti asiakkaidemme saatavilla, myös tien päällä. Luonnollisesti palvelu täyttää GDPR-vaatimukset. Vaikka palvelu on sähköinen, myös tukea on saatavilla. Haluamme edelleen olla kuin yrityksen oma HR, joka auttaa ja varmistaa, että henkilöstöasiat hoidetaan asianmukaisesti.

Palataanpa ajatuksissa taaksepäin, yrityksen alkuvaiheisiin. Suunnitelmissasi oli tuolloin saada vakiinnutettua toiminta ja saada tunnettuutta. Haasteeksi koit sen, että saisit yritykset vakuutettua HR:n tarpeellisuudesta. Mitä kommentoit tuoreen yrittäjä-Tuulin ajatuksia?

Asiakkaita on ollut sopivasti, mutta toki huolenaiheet ovat edelleen samat. Nyt kun uusi etäHR-verkkopalvelumme on lanseerattu, on pystyttävä vakuuttamaan potentiaaliset asiakkaat. Meidän on mahdollista vapauttaa yrityksen aikaa ja resursseja omaan ydintekemiseen.

Vinkkisi muille: Mitä yrittäjän kannattaa pohtia alkuvaiheen jälkeen, kun toiminta on lähtenyt pyörimään?

Haasteiden keskellä yrittäjän usko omaan tekemiseen saattaa välillä horjua. On tärkeää pysähtyä miettimään, että yritys on ihan oma ja juuri sellainen, millaiseksi sen on halunnut luoda ja luottaa omaan osaamiseen. Se innostaa ja kannustaa eteenpäin. Omasta yrityksestä on mahdollista tehdä mitä vaan – kaikki on itsestä kiinni!

Itseäni ovat inspiroineet myös sellaisten yrittäjien tarinat, jotka ovat aloittaneet tyhjästä ja luoneet jotain menestyksekästä ja voittaneet vaikeuksia. Silloin ajattelen ”Miksen minäkin voisi onnistua, jos muutkin?” Ei siis saa luovuttaa, vaan täytyy uskoa omaan tekemiseen.

Mitä teillä on suunnitelmissa seuraavaksi?

Uusi palvelumme on nyt valmis, ja seuraavaksi on myynnin ja markkinoinnin vuoro, jotta saamme palvelun asiakkaiden tietoisuuteen. Olemme jo aloitelleet työtä sosiaalisessa mediassa, ja työ jatkuu ahkerasti.

Uuden palvelun kehittämistä jatketaan asiakastarpeiden pohjalta eli asiakkaat pystyvät vaikuttamaan palvelun sisältöön ja saavat näin ollen samalla rahalla koko ajan enemmän. Esimerkiksi englanninkielinen versio palvelusta on suunnitteilla. Jatkossa teemme myös webinaareja, jos asiakkaamme niitä toivovat.