"Nina Temalilta."
Kun on hieman pienempi kuin kilpailijansa, kuten Veritas ja Temal, tulee olla ketterä. Liikumme nopeasti, sekä tyylillä! Digitalisointi on elinehto.Nina Zischka, Temal

Temal on kuin Veritas: Joustava, reaktiivinen ja nopealiikkeinen

Kuka olet ja mitä yrityksesi tekee? 

Olen Nina Zischka, 101-vuotiaan perheyrityksen Temalin omistaja ja TJ. Temal valmistaa mittatilaus-kalusteita kylpyhuoneisiin, keittiöihin sekä säilytystilaa, tarvittaessa viiden sentin välein.

Olemme todella ylpeitä kahdesta tehtaastamme ja voimme sanoa, että tuotteemme ovat todellakin ”Made in Finland”. Meillä on myös kaksi showroom-tilaa Helsingin sydämessä: Kylpyhuonekeskus ja Keittiökeskus. Ne antavat hyvän kokonaiskuvan designistamme sekä valikoimastamme.

Kuinka sinusta tuli yrittäjä?

Olen yrittäjä sormenpäihin asti. Uskon että yrittäjillä on sisäinen palo vapauteen sekä ratkaisuihin, jotka heidän mielestään ovat oikeita.

Olin vain 26-vuotias perustaessani oman viestintäyrityksen, jota pyöritin 15 vuotta. Tämän jälkeen vaihdoimme viestikapulaa isäni kanssa Temalin ruorissa. Alussa pyöritimme yritystä veljeni kanssa ja nyt kahden poikani kanssa. Yksi pojistani, joka on valmistunut Oxfordista, on mukana kokoaikaisesti ja täynnä uusi ideoita. Toinen poikani on artisti ja muusikko, hän haistelee myös yrittäjäalan tuulahduksia.

Mitkä ovat kokemuksesi Veritaksesta?

Voinko vastata koronaperspektiivistä? Pidän Veritaksesta, koska yritys muistuttaa minua Temalista; olemme molemmat joustavia, reaktiivisia sekä nopeita liikkeissämme.

Uskon, että meidän pitää hyväksyä nyt jonkin aikaa epävarmuus uutena normaalina. Mutta kriiseistä syntyy uusia mahdollisuuksia. Kriisit ja kehitys ovat kuin yin ja yang, ne tarvitsevat toisiaan. Siksi innovaatio ja kyky muuntautua ovat elintärkeitä ominaisuuksia.

Rohkeus ja reaktiokyky ovat todella tärkeitä uusissa ja vaihtelevissa olosuhteissa. Pitää liikkua tuntosarvet ylhäällä, fiilistellä tilannetta, ja tehdä olemassa olevasta tilanteesta menestystarina.

Kun on hieman pienempi kuin kilpailijansa- kuten Veritas ja Temal- tulee olla myös ketterä. Liikumme nopeasti, mutta tyylillä!

Onko sinulle vinkkejä muille yrittäjille?

Koronan myötä sanonnasta ”digitalisoidu tai kuole” on tullut totta. Kaikki vedetään mukaan digitalisaatioon. Yritysten fokus tulisi olla siinä, viimeistään nyt.

Myös etätyö on tullut jäädäkseen. On tärkeää kartoittaa mitä pystyy tekemään etänä ja mikä vaatii fyysistä läsnäoloa. Lopputulos on todennäköisesti sekoitus etätyötä ja läsnäoloa. Nyt kannattaa selvittää miten johtaa ja pitää henkilökunta motivoituneena – etänä. Digitaalinen johtaminen, sitä mietin paljon.

Annan mielelläni samat vinkit yrittäjille joita itse noudatan: Keskity. Yksinkertaista. Tee. Ja ole empaattinen.