"Minun vinkkini muille on: ole armollinen itsellesi ja hyväksy, että tilanne on mikä on. Muista, että tämä on väliaikaista."Michaela von Hellens (myyntikoordinaattori, Åbo Svenska Teater)

Vinkit muille yrittäjille poikkeusaikaan, ikkunan takaa

Kerromme asiakkaistamme, jotka työskentelevät koronan vuoksi kotona. Valokuvat on ottanut Jaska Poikonen sarjaan #ikkunapotretti.

Juha Harjula

Juha Harjula, toimitusjohtaja, Poutapilvi

Miten koronakevät on vaikuttanut yrityksesi toimintaan?

Koko henkilökuntamme siirtyi etätöihin maaliskuussa ja meillä oli siihen hyvä valmius.

Mitä oppeja olet saanut kriisistä ja mitä vinkkejä sinulla on muille yrittäjille?

Otimme muutamia uusia suunnittelutyökaluja käyttöön etätyöskentelyn tueksi. Kriisi on osoittanut, että lähes alalla kuin alalla liiketoiminta voidaan siirtää verkkoon: työskentely, palvelu ja myynti. Digitaalisuus on elinehto.

Johan Backas

Johan Backas, uutispäällikkö, Åbo Underrättelser -lehti

Miten koronakevät on vaikuttanut töihisi?

Olemme oppineet, että periaatteessa kaiken töihin liittyvän voi hoitaa etänä. Mutta toki siitä on paljon hyötyä, että näkee työkavereita päivittäin – sekä töiden kannata että ihan sosiaalisestikin. On aika rajoittavaa nähdä muita vain tietokoneen ruudun kautta.

Sama koskee oikeastaan perhe-elämää. On mahdollista elää ilman harrastuksia, välillä jopa ihanaa. Elämä kuitenkin tuntuu rikkaammalta, kun voi tavata sukulaisia ja ystäviä.

Monica Forssell

Monica Forssell, toimittaja, Åbo Underrättelser -lehti

Miten koronakevät on vaikuttanut töihisi?

Aloin työskennellä kotoa käsin 16. maaliskuuta. Tätä kirjoittaessani en vielä tiedä, kuinka kauan etätyöskentely jatkuu. Kaikki kontaktit kollegoiden kanssa hoidetaan etäkokousten, sähköpostin ja WhatsAppin kautta. Lisäksi lähes kaikki haastattelut tehdään puhelimitse; kasvokkain ei juuri tavata.

Mitä korona-aika on opettanut sinulle, onko sinulla neuvoja muille?

Kaipaan työskentelyä kentällä. Neuvoni muille kotona työskenteleville on, että yritä nauttia mahdollisuudesta työskennellä häiriöittä. Yhteydenpito työkavereihin on tärkeää ja huumori ja tunteet ovat sallittuja myös, kun viestitään etäyhteyksien kautta.

Michaela von Hellens

Michaela von Hellens, myyntikoordinaattori, Åbo Svenska Teater

Miten koronakevät on vaikuttanut töihisi?

Koronarajoitukset ovat osuneet kovaa kulttuurialaan, ja Åbo Svenska Teater peruutti kaikki kevään esitykset. Koska olen normaalisti paljon asiakkaiden kanssa tekemisissä päivittäin, työnkuvani on nyt muuttunut täysin. Tällä hetkellä suuri osa työajastani menee syksyyn valmistautumisessa. Silloin toivottavasti saamme toiminnan käyntiin jossakin muodossa.

Mitä korona-aika on opettanut sinulle, onko sinulla neuvoja muille?

Tärkein oppi on ollut hyväksyä se, että nyt ollaan poikkeustilanteessa ja että ”the show doesn’t always go on”. Jo se, että työskentelee kotoa käsin eikä näe kollegoita päivittäin, voi olla suuri muutos ja sen lisäksi meidän pitää sopeutua kokonaan uuteen yhteiskuntajärjestykseen. Minun vinkkini muille on: ole armollinen itsellesi ja hyväksy, että tilanne on mikä on. Muista, että tämä on väliaikaista.

Ola Kukkasniemi

Ola Kukkasniemi, toimitusjohtaja, Wooden Oy

Miten koronakriisi on vaikuttanut yrityksesi toimintaan?

Ensin tuli säikähdys ja nopean reagoinnin työntäyteiset viikot. Sitä seurasi kova väsymys. Nyt noin kahden kuukauden jälkeen voi todeta, että yllättävän vähän. Meillä on todella hyvä tilauskanta ja selkeät säännöt, miten toimitaan. Tärkeintä on nyt pysyä terveenä, jotta työ voi jatkua.

Mitä oppeja olet saanut kriisistä ja mitä vinkkejä sinulla on muille yrittäjille?

  • Pitkälle viety digitaalisuus. Se on helpottanut tai oikeastaan mahdollistanut yritykseni toiminnan kriisin aikana. Digitaalisuus on investointilistalla ollut ykkösenä jo aiemminkin, nyt yhä selkeämmin.
  • Työnjako ja työnjaon selkeys. Itse siirryin kriisijohtamiseen, työnjohtajamme otti vastuun operatiivisesta toiminnasta. Kaikki on sujunut moitteettomasti.
  • Harkitut päätökset ja nopea toiminta. Ylimääräiset kulut pois, toiminta kahteen vuoroon, paljon avointa, selkeää viestintää henkilökunnan kanssa.

Ei ole epäilystäkään, etteikö tästä selvittäisi.