Havainnekuva Veritaksen tuleva pääkonttori

Rakennushankkeet

Veritas omistaa asuntoja sekä toimisto- ja liiketiloja eri puolilla Suomea. Kehitämme vanhoja kiinteistöjä ja olemme mukana rakentamassa uusia. Pyrimme jatkuvasti parantamaan kiinteistöjen energiatehokkuutta ja kehittämään älykkäitä ratkaisuja.

Uusi pääkonttorimme Turussa valmistui lokakuussa 2020

Uuden ajan ekologinen rakennushanke Trivium Retoriikka valmistui Turun Kupittaalle lokakuussa 2020. Muotoilultaan innovatiivinen kiinteistö sisältää noin 10 000 neliön toimistotalon, jossa on kahdeksan toimitilakerrosta, yhteiset vastaanotto- ja neuvottelutilat, sekä reilusti uutta pysäköintitilaa. Veritaksen konttori sijaitsee ylimmissä kerroksissa ja omassa käytössä on noin 2000 neliötä. Moderni uudisrakennus taipuu moneen ja mahdollistaa erilaisia tilaratkaisuja vuokralaisille.

Trivium

Työmaalle on haettu suunnittelu- ja rakennusaikaista Breeam Excellent -ympäristösertifikaattia, ja sen kaikissa teknisissä ratkaisuissa on huomioitu energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys. Uudesta talosta löytyy sekä maalämpö että maakylmä ja kaikki materiaalit ovat vähäpäästöisintä M1-luokkaa. Talon katolle sijoitetut aurinkopaneelit tuottavat osan tarvittavasta sähköstä ja lisäenergiana käytetään vain ns. vihreää sähköä. Runkomuodoltaan Veritaksen V-kirjainta mukaileva rakennus on lisäksi älykäs, sillä se säätää tilojen lämpötilaa ja valaistusta itseohjautuvasti ja kertoo käyttäjille reaaliaikaista tietoa rakennuksen energiankulutuksesta.

Seinien lisäksi myös veritaslaisten työn tekemisen tavat uudistuvat uuden toimitilan myötä. Muuntojoustavat tilat tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet moderniin tiimityöskentelyyn. Veritaslaisten tiloista löytyy mahdollisimman vähän kiinteitä seiniä ja niiden sijaan onkin panostettu monitoimitiloihin, kotipesiin, vaihtuviin paikkoihin, hiljaisiin huoneisiin sekä neuvottelutiloihin. Kahden ylimmän kerroksen väliin sijoittuu laaja yhteinen kahvila ja oleskelutila, josta avautuu upea näköala – kuinkas muuten kuin naapurissa sijaitsevalle Veritas-stadionille.


Taideyliopiston uudistila on valmistunut kesäkuussa 2021

Taideyliopiston uudistilan projekti käynnistyi alkuvuonna 2017 Taideyliopiston järjestämällä julkisella hankintakilpailulla, jonka Veritas voitti parhaan arkkitehtisuunnitelmansa ansiosta. Talvella 2017-2018 teimme vuokrasopimuksen Taideyliopiston kanssa ja seuraavana kesänä pääsimmekin rakennustyömaalle purkamaan vanhoja rakennuksia.

Luonnoskuva: JKMM Arkkitehdit

Uudishankkeen tärkein tavoite oli rakentaa Taideyliopistolle mahdollisimman toimivat ja tarkoituksenmukaiset tilat, jotka tarjoavat joustavan kehyksen ja innovatiivisen oppimisympäristön kuvataideopiskelijoille. Vanhan myllyn tiloihin rakennettu uudistila korvaa erityisesti Taideyliopiston Kuvataideakatemian nykyiset tilat Helsingissä Elimäenkadulla. Taideyliopisto toimii tulevaisuudessa Helsingissä kahdella kampuksella, joista toinen sijaitsee Töölössä ja toinen Sörnäisten alueella. Töölön kampus keskittyy musiikkiin kun taas Sörnäisissä opiskellaan teatteria, tanssia ja kuvataidetta.

Pääsuunnittelijana toimi JKMM Arkkitehdit ja KVR-urakoitsijana Lujatalo Oy. Hankkeen osapuolet pyrkivät projektissa elinkaariedulliseen ja ympäristön huomioon ottavaan toteutukseen.


Espoon Niittykumpuun uusia asuintaloja

Nuttukuja

Lujatalo rakentaa Veritakselle Espoon Niittykumpuun neljä kerrostaloa, joihin tulee yhteensä 119 vuokra-asuntoa. Kohteiden rakentaminen aloitettiin kesä-heinäkuussa 2020 ja talojen on määrä valmistua vuoden 2022 loppuun mennessä.

”Asuintalojen sijainti on erinomainen ja asuntokanta tulee monipuolistamaan vuokra-asuntotarjontaamme pääkaupunkiseudulla. Lujatalo Oy on tuttu yhteistyökumppani toimitilapuolella ja nyt laajennamme yhteistyötä asuntorakentamisen puolelle ”, Veritaksen kiinteistöjohtaja Peter Karlsson kertoo.