Omgivning

Omgiven av det lugna Alberga.

Alberga ligger i östra Helsingfors, strax intill gränsen till Helsingfors. Alberga är Esbos mest livliga område. Samtidigt har området ett lugn som garanterar ett fridfullt boende, men också bra förbindelser till Helsingfors. Åbo-Helsingfors fjärrtåg stannar i Alberga.

Byggnad.
Krutkällarvägens flervåningshus i Esbo. Huset består av fyra våningar och är rött-gult-färgat. I varje våning finns vita balkonger. Gräsmattan och några stora träd finns på gården.

Alberga som bostadsområde är lämpligt både för aktiva unga vuxna och barnfamiljer. I närheten finns köpcentrum Sello, som erbjuder en mångfald av affärer och tjänster. Alberga erbjuder också bra möjligheter till motion. I Alberga finns en idrottspark där det finns fri-idrottsplan, fotbollsplan, utomhuspool, simhall och ishall. För barnen har idrottsparken en Angry birds –temalekpark och den stora äventyrsparken Huippu. I närheten av idrottsparken finns också joggingspår, och vintertid skidspår.

Sellosalen är en konsertsal i samband med köpcentret Sello. I sellosalen ordnas olika evenemang för kulturvänner.

Albergas fördelar som bostadsområde är smidiga trafikförbindelser, bra tjänster och allmänna trivseln i omgivningen.

Avstånd från fastigheten:

  • Mehiläinen Esbo Alberga, ca 2,5 km
  • Alberga järnvägsstation, ca 2 km
  • Köpcentrum Sello, ca 2 km
  • Alberga idrottspark, ca 3 km
  • Vermo travbana, ca 2 km

Huvudstadsregionens kollektivtrafik HRT

Flygfoto av Krutkällarvägens höghus som är omgiven av skogig landskap. Det finns torkningställ, lekplats och flera parkeringsplatser på gården.