"I Veritas har vi en härlig kontaktperson som lyssnar, hjälper och ger råd."Mia Nikander-Ore (företagare, Cafetoria)

Cafetorias passion är att göra storartat kaffe

Vem är du och vad gör ditt företag?

Mitt namn är Mia Nikander-Ore och jag är företagare i Cafetoria tillsammans med min man. Vi har ett smårosteri i Lojo och två caféer i huvudstadsregionen. Vi rostar specialkaffen av bönor som vi köper direkt av odlarna. Vår passion är att göra storartat kaffe för storartade människor.

Hur har Veritas hjälpt dig?

I Veritas har vi en härlig kontaktperson som lyssnar, hjälper och ger råd. Vi behöver inte själva fördjupa oss i pensionsförsäkringens detaljer, utan kan lita på den experthjälp vi får.

Har coronatiden inverkat på företagets verksamhet?

I början av coronatiden övergick vi helt till att vara en take away-butik som vi skötte på tumanhand med min man. Kunderna vid affären på Runebergsgatan och vid rosteributiken var verkligen måna om att stöda småföretagare och kom för att köpa kaffepåsar. Det värmde i hjärtat att se att kunderna ville understöda oss. Samtidigt höll vi på att bygga vårt nya café, Cafetoria Aalto, vid Aalto-universitetet. Det var meningen att det nya cafét skulle öppna i mars men till slut kunde vi öppna det först i juli.

I och med coronan har efterfrågan på koffeinfritt kaffe formligen exploderat. Många berättar att de dricker alltför mycket kaffe på hemkontoret eftersom de hela tiden sitter i närheten av kaffebryggaren. Därför har de övergått till koffeinfritt och insett vilka verkligt goda kaffen och vilket urval det finns också inom det koffeinfria.

Vi har också börjat sälja andra småproducenters läckerheter som tilltugg till vårt artesankaffe. Några exempel på dessa är fantastisk handgjord choklad från PetriS Chocolate Room, läckra veganska bakelser från Olipa kerran-konditoriet och kakor i mellaneuropeisk stil från småbageriet Cakeri.

Företagarnas pensionsförsäkrare Veritas lyssnar och berättar kundernas tips och berättelser. Du hittar dem även i våra sociala medier: #kundberättelse