Person sitter och ler vid Aura Å i Åbo
Många företagare känner tomhet då alla deras människonätverk hör samman med arbetslivet.Tapio Peltomäki

Företagare, gör en plan för pensionstiden i förväg

Vem är du och vad gör du?

Jag är Tapio Peltomäki, 62-årig färsk pensionär och Turun Tilikeskus före detta ägare-företagare, samt styrelseproffs.

Vilken hjälp har du fått från Veritas?

När jag för många år sen började i Turun Tilikeskus bytte vi från ett annat pensionsbolag till Veritas – jag ville ha personlig betjäning och lokal närvaro. Nu har företaget varit nöjd kund hos Veritas i snart tolv år. I Veritas betjänas man av en människa, vilket är mycket värdefullt.

Vi fick också hjälp med att upprätthålla arbetsförmågan och vi skapade tillsammans med Veritas ett program för välmående i arbetet. Många av Tilikeskus kunder behöver råd gällande arbetspensioner, också där har Veritas gett stöd.

Som färsk pensionär uppskattar jag hjälpen jag fick när jag beslöt att sälja företaget och lämna arbetslivet. Veritas har bra pensionsräknare på webben, men att pensionera sig är ett stort beslut. Det kändes tryggt att få bekräftelse av en verklig person att man gjort allt rätt.

Har du tips åt andra nyblivna pensionärer?

Gör en plan för vad du tänker göra när du gått i pension. Många företagare känner tomhet då alla deras människonätverk hör samman med arbetslivet. Det lönar sig att ta hand om sin fysiska hälsa, så hålls kropp och själ i skick. Om du har en livskumpan är det fint om ni kan göra saker tillsammans. Förr har det kanske aldrig funnits tid.

Företagarnas pensionsförsäkrare Veritas lyssnar och berättar kundernas tips och berättelser. Du hittar dem även i våra sociala medier: #kundberättelse