"Vi är en lågtröskelorganisation och vår vision är att alla ska ha möjlighet till ett gott och meningsfullt liv." Marjo Pennonen, projektassistent

I stiftelsen Varsinais-Suomen Sininauha är känslan av tillit och trygghet viktig för samstämmigheten

Vem är du och vad gör er förening?

Jag är Marjo och har många järn i elden. Som gul typ är jag nyfiken och har lätt för att bekanta mig med nya människor. I Egentliga Finlands Sininauha har jag jobbat sedan 2016.

Vår förening stöder livskompetensen och vardagen bland utslagna och marginaliserade människor. Vi hjälper fångar som avtjänat sina fängelsestraff och ordnar utbildning och information för våra nätverks- och samarbetspartner. Föreningen är en mötesplats med låg tröskel för olika människor och grupper.

I den rehabiliterande arbetsverksamheten och i de ungas verkstäder utför klienterna varierande arbetsuppgifter såsom träarbeten, syarbeten och monteringsarbeten. Klienterna kan också arbeta i köket och laga lunchen som vi bjuder på. I verkstaden för kreativ verksamhet kan de fotografera, göra musik och utveckla sina it-färdigheter. Vi är en lågtröskelorganisation och vår vision är att alla ska ha möjlighet till ett gott och meningsfullt liv.

Hur har Veritas betjänat dig och er förening?

Vi har fått mycket bra service av vår kontaktperson Linda i anslutning till vårt arbetshälsoprojekt och med hjälp av Veritas investeringsbidrag kunde vi hålla fyra arbetshälsodagar. Genom våra arbetshälsocoachningar ökade vi funktionerna för en trygg och välkomnande arbetsgemenskap, skapade bra ramar för arbetet och lärde oss känna varandra genom olika övningar.

Rekommenderar du Veritas också för andra föreningar, varför?

Vi rekommenderar gärna Veritas för andra föreningar. Veritas har en flexibel och sakkunnig service. Det är lätt att sköta ärenden och man får snabbt svar på sina frågor.

Via föreningen är du i tät kontakt med människor. Vad tycker du är viktigast i möten med människor?

Jag bemöter varje klient som en jämlik individ och vill hitta det bästa tillvägagångssättet för var och en. Med hjälp av vår tillitsfulla och trygga atmosfär kan jag skapa en ärlig och fruktbar dialog.