Havainnekuva Veritaksen tuleva pääkonttori

Rakennushankkeet

Veritas omistaa asuntoja sekä toimisto- ja liiketiloja eri puolilla Suomea. Kehitämme vanhoja kiinteistöjä ja olemme mukana rakentamassa uusia. Pyrimme jatkuvasti parantamaan kiinteistöjen energiatehokkuutta ja kehittämään älykkäitä ratkaisuja.

Uusi pääkonttorimme Turussa valmistuu lokakuussa 2020

Uuden ajan ekologinen rakennushanke Trivium Retoriikka valmistuu Turun Kupittaalle loppuvuonna 2020. Muotoilultaan innovatiivinen kiinteistö sisältää noin 10 000 neliön toimistotalon, jossa on kahdeksan toimitilakerrosta, yhteiset vastaanotto- ja neuvottelutilat, sekä reilusti uutta pysäköintitilaa. Veritaksen konttori sijaitsee ylimmissä kerroksissa ja omaan käyttöön tulee noin 2000 neliötä. Moderni uudisrakennus taipuu moneen ja mahdollistaa erilaisia tilaratkaisuja tuleville vuokralaisille.

Trivium

Työmaalle on haettu suunnittelu- ja rakennusaikaista Breeam Excellent -ympäristösertifikaattia, ja sen kaikissa teknisissä ratkaisuissa on huomioitu energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys. Uuteen taloon tulee sekä maalämpö että maakylmä ja kaikki materiaalit ovat vähäpäästöisintä M1-luokkaa. Talon katolle sijoitettavat aurinkopaneelit tuottavat osan tarvittavasta sähköstä ja lisäenergiana käytetään vain ns. vihreää sähköä. Runkomuodoltaan Veritaksen V-kirjainta mukaileva rakennus on lisäksi älykäs, sillä se säätää tilojen lämpötilaa ja valaistusta itseohjautuvasti ja kertoo käyttäjille reaaliaikaista tietoa rakennuksen energiankulutuksesta.

Seinien lisäksi myös veritaslaisten työn tekemisen tavat uudistuvat uuden toimitilan myötä. Muuntojoustavat tilat tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet moderniin tiimityöskentelyyn. Suunnitteilla on mahdollisimman vähän kiinteitä seiniä ja niiden sijaan monitoimitiloja, kotipesiä, vaihtuvia paikkoja, hiljaisia huoneita ja neuvottelutiloja. Kahden ylimmän kerroksen väliin sijoittuu laaja yhteinen kahvila ja oleskelutila, josta avautuu upea näköala – kuinkas muuten kuin naapurissa sijaitsevalle Veritas-stadionille.


Taideyliopiston uudistilan rakentaminen etenee suunnitellusti

Taideyliopiston uudistilan projekti käynnistyi alkuvuonna 2017 Taideyliopiston järjestämällä julkisella hankintakilpailulla, jonka Veritas voitti parhaan arkkitehtisuunnitelmansa ansiosta. Talvella 2017-2018 teimme vuokrasopimuksen Taideyliopiston kanssa ja seuraavana kesänä pääsimmekin rakennustyömaalle purkamaan vanhoja rakennuksia.

Luonnoskuva: JKMM Arkkitehdit

Uudishankkeen tärkein tavoite on rakentaa Taideyliopistolle mahdollisimman toimivat ja tarkoituksenmukaiset tilat, jotka tarjoavat joustavan kehyksen ja innovatiivisen oppimisympäristön kuvataideopiskelijoille. Vanhan myllyn tiloihin rakennettava uudistila korvaa erityisesti Taideyliopiston Kuvataideakatemian nykyiset tilat Helsingissä Elimäenkadulla. Taideyliopisto toimii tulevaisuudessa Helsingissä kahdella kampuksella, joista toinen sijaitsee Töölössä ja toinen Sörnäisten alueella. Töölön kampus keskittyy musiikkiin kun taas Sörnäisissä opiskellaan teatteria, tanssia ja kuvataidetta.

Tavoitteena on, että uudisrakennus valmistuu vuonna 2021. Pääsuunnittelijana on JKMM Arkkitehdit ja KVR-urakoitsijana toimii Lujatalo Oy. Hankkeen osapuolet pyrkivät projektissa elinkaariedulliseen ja ympäristön huomioon ottavaan toteutukseen.


Espoon Niittykumpuun uusia asuintaloja

Nuttukuja

Lujatalo rakentaa Veritakselle Espoon Niittykumpuun neljä kerrostaloa, joihin tulee yhteensä 119 vuokra-asuntoa. Kohteiden rakentaminen aloitettiin kesä-heinäkuussa 2020 ja talojen on määrä valmistua vuoden 2022 loppuun mennessä.

”Asuintalojen sijainti on erinomainen ja asuntokanta tulee monipuolistamaan vuokra-asuntotarjontaamme pääkaupunkiseudulla. Lujatalo Oy on tuttu yhteistyökumppani toimitilapuolella ja nyt laajennamme yhteistyötä asuntorakentamisen puolelle ”, Veritaksen kiinteistöjohtaja Peter Karlsson kertoo.