Miten me autamme sinua työkyvyn johtamisessa?

Työkyvyn johtaminen tehdään yrityksessäsi, mutta tueksi kannattaa hyödyntää ulkopuolista asiantuntijuutta, kuten työterveyshuoltopalveluasi ja työeläkeyhtiösi palveluita. Meidän tehtäviimme onkin 1990-luvun lopulta kuulunut työkykyriskien hallinta ja työhyvinvoinnin edistäminen yhdessä työpaikkojen kanssa. Fokus on ennaltaehkäisevässä ja terveyttä edistävässä toiminnassa sekä ammatillisessa kuntoutuksessa ja erityisesti niissä asiakkaissamme, joilla on riskien kartoittamisen perusteella todennettavaa työkyvyttömyysriskiä.

Työkykyasiantuntijat nauravat yhdessä koulutustilaisuudessa

Neuvomme yksilöitä ja ryhmiä

Mikäli kaipaat ulkopuolista sparrailua ajatuksillesi tai toivot vinkkejä siihen, miten muualla on edistetty vastaavia työkyvyn edistämisen kehittämishankkeita, olemme apunasi ja tukenasi. Käymme kanssasi läpi yrityksesi tilannetta ja saat meiltä näkemystä siihen, miten asioiden kanssa olisi hyvä jatkaa. Yhteystietomme löydät työkykypalveluiden etusivulta.

Lisää osaamista ja näkemystä saat myös järjestämissämme koulutuksissa. Järjestämme koulutuksia sekä lähitilaisuuksina että webinaareina, joten voit valita omaan tilanteeseesi sopivimman tavan tulla mukaan. Lähitilaisuuksien iso voimavara on käsiteltävän asian lisäksi muiden osallistujien osaaminen ja kokemukset, kun taas webinaarissa on mahdollisuus keskittyä napakasti itse asiaan.

Autamme työkyvyttömyysriskin arvioinnissa

Voit toteuttaa kauttamme työhyvinvointikartoituksen koko henkilöstöllesi. Kartoituksesta selviää sinulle yrityksesi vahvuudet, ne asiat, joista sinun ja henkilöstösi kannattaa ehdottomasti pitää kiinni arjessa, niin kuin myös tärkeimmät kehittämisenkohteet, joita edistämällä saat tuettua henkilöstösi työkykyä ja estettyä työkyvyttömyysriskiä.

Näppärästi toteutettavan kyselymme saat heti käyttöösi verkkopalvelustamme. Mikäli sinulla ei ole vielä tunnuksia, saat aktivoitua ne täältä tai ottamalla meihin yhteyttä.

Tarjoamme tunnuslukuja, oppaita ja työkaluja

Olemme laatineet avuksesi työvälineitä, jotka on suunniteltu auttamaan yrityksesi työkykyjohtamista. Nämä työkalut ovat käytössäsi verkkopalvelussamme. Saat verkkopalvelustamme myös oman yrityksesi tunnuslukuja, kuten työhyvinvointi-indeksin (mikä olet käyttänyt työhyvinvointikartoitustamme), maksuluokkatiedot ja tilastoja oman yrityksesi henkilöstöstä. Lisäksi löydät oppaita ja lomakepohjia mm. kehityskeskusteluihin, perehdyttämiseen, varhaiseen välittämiseen ja työn muokkaamiseen.

Löydät verkkopalvelustamme myös tietoa siitä miten voit tukea työntekijääsi erilaisissa työsuhteen murroskohdissa, kuten ammatillisessa kuntoutuksessa tai eläkkeelle siirryttäessä. Kahdella laskurillamme voit mallintaa joko sairauspoissaolojen kustannuksia tai mahdollisten työkyvyttömyyseläkkeiden kustannusvaikutuksia yrityksellesi.

Myönnämme taloudellista tukea kolmannen osapuolen tuottamiin palveluihin

Mikäli toteutat hankkeen, jonka tarkoituksena on vähentää yrityksessäsi todettua työkyvyttömyysriskiä ja otat sen toteuttajaksi kolmannen osapuolen (esimerkiksi koulutusyrityksen), voit hakea meiltä työhyvinvointitukea. Tukisummaa määrittäessämme Finanssivalvonnan ohjeistuksen mukaisesti laskemme yrityksesi palkkasummaan perustuvan työkyvyttömyysriskin hallintaosan määrän ja arvioimme sitä yhdessä todetun työkyvyttömyysriskin vakavuuden kanssa. Pääosa taloudellisesta panostuksesta hankkeeseen tulee sinun yrityksestäsi.

Voit hakea tukea ottamalla yhteyttä omaan vakuutusyhteyshenkilöösi, jonka löydät kätevästi esimerkiksi kirjautumalla verkkopalveluumme.