Omgivning

Livskraftiga Raunistula i nya tider.

Raunistula hör till en av de äldsta stadsdelarna i Åbo. Tidigare har området haft till och med ett tveksamt rykte, men under de gångna årtiondena har det gamla bostads- och industriområdet genomgått en ansiktslyftning. Det nya bostadsområdet kombinerar gammalt med nytt i lekfulla färger. I dag är det hemtrevliga, bohema Raunistula populärt hos bland annat konstnärer, studerande och unga familjer.

Bostadsområdet ligger precis intill Åbo-Tammerfors järnväg. På andar sidan av rälsen öppnar sig utsikten mot Aura Å, vars strand leder mot Korois och det historiska Korois korset. Korois friluftsstigar, Aura Å och Lill Å stränder är ett utmärkt område för utflykter och friluftsliv i naturen.

Flygbild över bostaden på Raunistulavägen. I förgrunden finns tågbanan och vägen som leder till fastigheten och själva fastigheten som är ett höghus i fyra våningar. Det finns mycket parkeringsplats utanför huset. I bakgrunden finns Raunistula och dess bostadsområdet med småhus och höghus.
Vy från balkongen i Kehrä lägenhet mot Halis. Utsikten är mestadels grönt med sandväg för friluftsliv. Raunistulavägen ligger i förgrunden, bakom den ligger tågbanan och i bakgrunden syns Aura å. Framför huset finns bred gångväg och flera parkeringsplatser.

Området erbjuder också möjligheter till inomhus motionering. Nära fastigheten finns Innebandy SB-Areena, ReeBok CrossFit Turku och motionscenter Alfa. I den gamla Barker fastigheten, erbjuder “Turun vapaan taiteen näyttämö” kulturupplevelser och dans som hobbyverksamhet, i Barker teatern. Raunistulas egen temavecka är ett årligt evenemang som livar upp området.

Avstånd från fastigheten:

  • Prisma Tammerforsvägen, ca 1 km
  • Lidl Kärsämäki, ca 1 km
  • Åbo salutorg, ca 2,5 km
  • Åbo Universitetscampus, ca 2 km
  • Åbo Universitetssjukhus (ÅUCS), ca 2 km
  • Åbo järnvägsstation, ca 3 km
  • Åbo busstation, ca 2 km

Åbo lokaltrafikens Föli-bussar kör flera turer om dagen till området.

Föli.fi

Föli-buss i Åbo centrum.