Ympäristö

Eloisa Raunistula.

Raunistula on yksi Turun vanhimpia kaupunginosia. Kyseenalaistakin mainetta niittänyt asuin- ja teollisuusalue on vuosikymmenten saatossa väistynyt uutta ja vanhaa värikkäästi yhdistelevän asuinalueen tieltä. Nykyisin kodikkaasti boheemi Raunistula on asuinpaikkana erityisesti taiteilijoiden, opiskelijoiden ja nuorten perheiden suosiossa.

Asuinalue sijaitsee Turku-Tampere junaradan varrella. Radan toisella puolella aukeaa kumpuileva jokimaisema, jonka varrella kulkevaa ulkoilureittiä pitkin pääsee Koroistenniemelle sekä historialliselle Koroisten Ristille. Koroistenniemen ulkoilureitit sekä Aurajoen ja Vähäjoen rannat tarjoavat erinomaiset puitteet retkeilyyn ja luonnossa liikkumiseen.

Ilmakuva Turun Raunistulantien asunnoista. Etualalla junaraiteet, tie joka vie kiinteistön pihaan sekä itse kiinteistö, joka on neljäkerroksinen kerrostalo. Kadun varrella on reilusti parkkitilaa. Taaempana näkyy Raunistulaa ja muita alueen asuntoja..
Näkymä Kehrän asunnon parvekkeelta Halisten suuntaan. Näkymä on pitkälle kantavaa viheraluetta, jossa on hiekkateitä ulkoilua varten. Etualalla Raunistulantie, sen takana junaraiteet ja taka-alalla näkyy myös Aurajoki. Talon edustalla on leveä kävelytie ja reilusti tilaa parkkeerata kadun varteen.

Alueella on myös mahdollisuuksia sisäliikuntaan. Salibandyhalli SB-Areena, ReeBok CrossFit Turku sekä liikuntakeskus Alfa sijaitsevat kiinteistön läheisyydessä. Kulttuurielämyksiä sekä harrastusmahdollisuuksia tanssitaiteen parissa tarjoaa vanhassa Barkerin kutomorakennuksessa toimiva Turun vapaan taiteen näyttämö, Barker teatteri. Raunistulan oma tapahtuma, Kaupunginosaviikot, elävöittävät asuinaluetta kerran vuodessa.

Etäisyydet kiinteistöltä:

  • Prisma Tampereentie, noin 1 km
  • Lidl Kärsämäki, noin 1 km
  • Turun Kauppatori, noin 2,5 km
  • Turun yliopistokampus, noin 2 km
  • Turun yliopistollinen keskussairaala (TYKS), noin 2 km
  • Turun rautatieasema, noin 3 km
  • Turun linja-autoasema, noin 2 km

Turun joukkoliikenteen Föli -linja-autoja liikennöi kohteeseen useita vuoroja päivässä.

Föli.fi

Turun joukkoliikenteen keltainen föli-bussi Turun keskustassa.