Tietosuoja

Vakuutuksenottajalla on velvollisuus luovuttaa työntekijöitä koskevat tiedot Veritakselle eläkevakuutuksen toimeenpanoa varten. Eläkevakuutusta hoitaessaan Veritas toimii EU:n tietosuoja-asetuksen tarkoittamana rekisterinpitäjänä ja Veritasta koskevat lainsäädännön mukaiset rekisterinpitäjää koskevat velvoitteet. Veritas ei ole eläkevakuutusta hoitavana työeläkeyhtiönä vakuutuksenottajan tietojen käsittelijä.

EU:n yleinen tietosuoja-asetus edellyttää, että kerromme, mitä henkilötietoja me rekisteröidyistämme keräämme ja miten me tietoja käsittelemme.

Olemme ryhmitelleet rekisteröidyt eri ryhmiin asiakkaan rooliin pohjautuen. Alla olevista käsittelytoimien selosteista voit tarkistaa sen ryhmän henkilötietojen käsittelyn, johon kuulut.

Näin me käsittelemme henkilötietojasi

Veritas arkistoi sähköisten kanavien kautta saatuja henkilötietoja voimassa olevien säännösten mukaisesti. Puhelinkeskusteluja ei nauhoiteta.

Sinun oikeutesi

Sinulla on oikeus saada vahvistus siitä, käsittelemmekö  henkilötietojasi Veritaksessa. Henkilötiedoiksi katsotaan kaikki tieto, joista sinut voidaan yksilöidä. Nimen, henkilötunnuksen ja yhteystietojen lisäksi henkilötiedoiksi lasketaan muun muassa myös terveydentilaan liittyvät tiedot.

Jos käsittelemme henkilötietojasi, sinulla on oikeus saada jäljennös käsiteltävistä tiedoista. Riippuen siitä, missä roolissa sinusta on kerätty henkilötietoja, voit pyytää tietojasi muutettavan tai jopa kokonaan poistettavan.

Tietopyynnöt teet vahvaa tunnistautumista vaativan tietopyyntölomakkeen avulla. Asianmukaisen tietosuojan toteuttamiseksi luovutamme henkilötietosi vain vahvan tunnistautumisesi perusteella. Tällä varmistamme, että vain sinä voit pyytää omia henkilötietojasi.

Eläkeasiasi käsittelyn eteneminen ei edellytä tietopyyntölomakkeen täyttämistä. Jos haluat lisätietoja eläkeasiasi käsittelystä, ota yhteyttä verkkopalvelumme kautta tai puhelimitse.

Henkilötietojen tietopyyntölomake

Tietosuojavastaava vastaa kysymyksiisi

Kaipaatko lisätietoja tietosuojastamme? Ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme.

Mika Seppä
puh. 041 457 8307
etunimi.sukunimi@veritas.fi