Fastighetsinfo

Hurdan fastighet är det frågan om?

Bostads Ab Åbo Slottsgatan 29 omfattar en historisk trähus-del och ett sju våningar högt höghus. Tack vare noggrann restaurering, erbjuder trähuset hemtrevligt boende. Husbolaget ligger strax intill Aura Å och nära Åbo centrums tjänster.

Höghusbostädernas storlek varierar mellan 39 och 128,5 kvadrat. I trähuset varierar bostädernas storlek från 40 till 95,5 kvadrat, och utöver dessa finns det ett större kontorsutrymme i andra trähuset.

Fasaden på Slottsgatans bostadshus. Höghuset är längre bak. Den gröna trähuset är längst fram och mellan tränhusen är en port, genom vilken går man till innergården. det är möjligt att parkera framför huset.
Ritning över gårdsplanen i Slottsgatans flervåningshus och trähus. Husets innergård har grönområden och gårdsområdet har tillgång till både Ursingatan och Slottsgatan.

I samband med restaureringen tillades bekvämligheter som modernare badrum, wc och kök. En del av trähus-bostäderna har fortfarande kvar ursprungliga eldstäder som idag värmer utrymmena med el.

Inom samma hemtrevliga gård finns också höghuset, vars lägenheter är utrustade med moderna lösningar. Höghuset innehåller 83 bostäder, en vind och ett eget garage.

  • Vattenavgiften faktureras enligt förbrukning. Faktureringen sker fyra gånger per år.
  • Hyresgästen bör själv göra ett elavtal.
  • Husdjuren är välkomna till bostäderna.

Gårdsbelysningen, kameraövervakningen i allmänna utrymmen, gårdens växtlighet och lekplatsen för barnen ökar den allmänna trivseln och tryggheten på gården.

På gården finns sammanlagt 28 bilplatser, varav 11 är under tak och 15 är utrustade med uttag för motorvärme. På gården finns även plats för en motorcykel. Dessutom finns det 22 bilplatser i garaget.

Solig bild av fasaden på Slottsgatans flervåningshus, tagits från husets gavel som ligger på Ursingatan. Huset är orange med vita fönster och balkonger.

Angående lediga bilplatser, vänligen var i kontakt med Veritas Fastighetsavdelning via telefonnumret 010 5501 905. Husbolaget har två eluttag för laddning av elbilar.