Vakuutusneuvoja puhuu asiakkaan kanssa kuulokkeet päässä.

Tietoa eläkelajeista

Työeläke turvaa toimeentuloasi, kun jätät työelämän. Eläkettä kertyy samojen sääntöjen mukaan, olit sitten työntekijä tai yrittäjä. Myös eläkelajit ovat kaikille samat. Työeläke on turvanasi monissa eri elämäntilanteissa:

Osittainen vanhuuseläke

Osittainen vanhuuseläke antaa sinulle mahdollisuuden nostaa osan karttuneesta työeläkkeestäsi ennen alinta vanhuuseläkeikää. Voit ottaa maksuun neljänneksen tai puolet kertyneestä eläkkeestäsi.
Lue lisää osittaisesta vanhuuseläkkeestä

Vanhuuseläke

Vanhuuseläke tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaihtaa vapaalle ja siirtyä nauttimaan työuran aikana ansaituista eläke-euroista. Mitä myöhemmäksi eläkkeelle jääntiä lykkäät, sitä isompaa työeläkettä kasvatat itsellesi.
Lue lisää vanhuuseläkkeestä

Työkyvyttömyyseläke

Työkyvyttömyyseläke turvaa arjen sairauden estäessä työnteon. Jos työkykysi on alentunut osittain, voit saada myös osittaista työkyvyttömyyseläkettä.
Lue lisää työkyvyttömyyseläkkeestä

Työuraeläke

Työuraeläke voi olla vaihtoehto uran viime metreillä, jos takanasi on vähintään 38 vuoden raskas työura ja työkykysi on heikentynyt. Työuraeläkettä voit hakea 63 vuotta täytettyäsi.
Lue lisää työuraeläkkeestä

Perhe-eläke

Perhe-eläke turvaa alaikäisten lasten ja lesken toimeentulon perheen huoltajan menehdyttyä. Perhe-eläkkeen määrä perustuu siihen eläkkeeseen, jonka edesmennyt oli työuransa aikana ansainnut.
Lue lisää perhe-eläkkeestä