Markkinointipäällikön työssä pitää osata priorisoida ja sietää keskeneräisyyttä

Eläkevakuutusalan houkutteleva kutsu 

Lapsena halusin olla arkkitehti, ja kulutin aikaani piirtämällä ahkerasti taloja ja suunnittelemalla sisustuksia. Eläkevakuutusalan kutsu oli kuitenkin liian houkutteleva. Veritas-urani alkoi vuonna 2008, kun aloitin työt YEL-vakuutusneuvojana. Nopeasti tehtäväni laajenivat myös TyEL-asiakkaisiin ja vastuualueekseni sain Pohjanmaan, mikä takasi näin suomenkielisenä heti kunnon kielikylvyn.  

Sittemmin olen työskennellyt Veritaksessa monissa eri rooleissa vuosien varrella, mm. eläkepalveluissa eläkekäsittelijänä ja IT-palveluissa projektipäällikkönä erilaisissa kehitysprojekteissa. Muutama vuosi sitten siirryin enemmän asiakasrajapinnan palveluiden kehitykseen tittelillä digipalvelupäällikkö. Viime vuonna työnkuvaan tuli enemmän markkinoinnillisia tehtäviä ja sittemmin työnkuva vahvistettiin markkinointipäälliköksi. Monenlaista työtä on siis tullut tehtyä!

Markkinointipäällikön työssä parasta on vaihtelevuus 

Nykyisessä tehtävässäni markkinointipäällikkönä vastuullani ovat erilaiset kampanjat, brändityö, sosiaalinen media sekä yhteistyökumppanuudet. Myös digimarkkinoinnin ja -myynnin kehittäminen sekä viestintä kuuluvat työnkuvaani.  

Tyypillistä päivää ei ole, mutta jokainen päivä alkaa yleensä mediaseurannalla. Suunnittelemme jatkuvasti tulevia juttuja ja analysoimme menneitä. Koitamme keksiä, miten asioita voisi tehdä paremmin. Päivät täyttyvät usein kokouksista, paljon tulee palaveerattua sekä talon sisällä että yhteistyökumppaneiden kanssa.  

Koen, että työssäni parasta on vaihtelevuus ja se sopii itselleni tosi hyvin. Lisäksi meillä on Veritaksessa ihan huikeata porukkaa, joiden kanssa on kiva tehdä yhdessä töitä.

Priorisointia ja keskeneräisyyden sietämistä  

Työnkuvani on monipuolinen ja koenkin, että työssäni tarvitsee erityisesti kykyä priorisoida, hallita kokonaisuuksia ja sietää keskeneräisyyttä sekä hyviä yhteistyötaitoja. Tehtävässäni pitää olla jatkuvasti ajan hermoilla, jotta pystymme vastaamaan muuttuviin asiakastarpeisiin alati kehittyvässä toimintaympäristössä. 

Meillä talossa suhtaudutaan positiivisesti itsensä kehittämiseen. Minulla on ollut mahdollisuus hyödyntää aikoinaan opintovapaata jatkaessani opintojani tradenomista kauppatieteiden maisteriksi, ja lisäksi olen päässyt hyödyntämään omaa työtä ja tekemistä tukevia koulutusmahdollisuuksia työn ohessa.

“Elämä on hauskempaa, kun on hauskaa” 

Vaikka tekemistä riittää ja työskentelemme tarkasti säädellyllä toimialalla, pyrin omalla asenteellani varmistamaan, että homma ei mene liian vakavaksi puurtamiseksi. Mottonani on, että “Elämä on hauskempaa, kun on hauskaa”.