Uratarina Veritaksen Back Office -asiantuntija Paavo Koivistosta.

Back Office -asiantuntijan työ on pääosin erilaisten asioiden selvittelyä

Haave palomiehen urasta vaihtui rahoituksen tehtäviin

Lapsena haaveilin, että minusta tulee isona palomies. Lukiossa minua alkoi kuitenkin kiinnostaa kaupallinen ala ja palomiehen ammatti sai jäädä. Työskentelen Veritaksessa Back Office -asiantuntijana talouspalveluissa. Vastuulleni kuuluu päivittäiset Back Office -toiminnot koskien osakkeita, rahastoja, joukkovelkakirjalainoja ja johdannaisinstrumentteja. 

Työssäni tarvitsee erityisesti ongelmanratkaisukykyä, sillä vastaan tulee paljon asioita, mihin ei ole entuudestaan vastauksia, ja työ onkin pääosin erilaisten asioiden selvittelyäTehtävänkuvani on laaja, ja työ on vaihtelevaa ja monipuolista. Yksi työni parhaista puolista onkin se, että työpäivät ovat aina erilaisia. Ainoa asia, mikä työpäivissä toistuu, on se, että avaan koneen aamulla ja suljen sen iltapäivällä. Kaikki muu vaihtelee päivittäin.  

Opinnot valmiiksi töiden ohella

Aloitin työt Veritaksessa vuonna 2018, kun opiskelin vielä Turun kauppakorkeakoulussa sisäistä laskentaa ja rahoitusta. Olin työskennellyt aiemmin Ifissä myynnin tuessa, mistä olin edennyt verotilitysten, konsernilaskennan ja sijoituskirjanpidon tehtäviin. Veritakseen päädyin, kun huomasin LinkedInissä Back Office -asiantuntijan työpaikkailmoituksen ja innostuin hakemaan. Vaikka olen työskennellyt Veritaksessa alusta lähtien kokoaikaisena työntekijänä, olen päässyt tosi joustavasti suorittamaan opintojani töiden ohella. Tein myös graduni Veritakselle ja tänä keväänä sainkin opintoni pakettiin ja valmistuin kauppatieteiden maisteriksi. 

Ei turhaa hierarkiaa

Olen tykännyt tosi paljon työstäni Veritaksessa. Organisaatio on sopivan pieni ja kaikilla on laaja työnkuva. Tehtävää riittää ja uusia asioita tulee jatkuvasti, minkä vuoksi joka päivä oppii jotain uutta. Turhaa hierarkiaa ei ole ja kenelle tahansa voi mennä juttelemaan. Tekeminen on yrittäjähenkistä ja ihmiset ovat ylpeitä omasta työstään. Apua voi aina kysyä ja sitä myös saa. 

Töiden ulkopuolella rentoudun parhaiten näkemällä kavereita ja urheilemalla. Kesällä ykkösjuttu aivojen narikkaan laittamiseen on ehdottomasti purjehtiminen ja parasta on se, että siihen tarvitsee aina kavereita mukaan.