Voidaan hyvin töissä – Ennakoiva toiminta

Työkykyjohtamisella tarkoitetaan toimia, joita työnantajana teet työntekijöidesi hyvinvoinnin eteen eli työturvallisuuden, työkyvyn ja terveyden edistämiseksi, ylläpitämiseksi ja työssä jatkamisen tukemiseksi. Käytännössä työkykyjohtaminen on yrityksessäsi esimerkiksi johtamisen laadun kehittämistä, työntekijöidesi osaamisen edistämistä tai joko henkisen tai fyysisen jaksamisen parantamista. Voit tehdä edistäviä toimia työntekijöidesi kanssa tai yhteistyössä työterveyshuollon ja muiden asiantuntijatahojen kanssa.

Myös työntekijänä johdat hyvinvointiasi ja työkykyäsi ennakoivasti. Huolehtimalla omista voimavaroistasi, asenteestasi ja osaamisesi päivittämisestä pystyt vastaamaan muuttuvan työelämän tarpeisiin ja saavuttamaan onnistumisen hetkiä arjessasi.

Tunnistatte onnistuneenne työkyvyn johtamisessa, kun terveys ja yksilölliset tekijät ovat tasapainossa työn asettamien vaatimusten kanssa! ♥

Neuvomme yksilöitä ja ryhmiä

Mikäli kaipaat ulkopuolista sparrailua ajatuksillesi tai toivot vinkkejä siihen, miten muualla on edistetty vastaavia työkyvyn edistämisen kehittämishankkeita, olemme apunasi ja tukenasi. Käymme kanssasi läpi tilannettasi ja saat meiltä näkemystä siihen, miten asioiden kanssa olisi hyvä jatkaa.

Lisää osaamista ja näkemystä saat myös järjestämissämme koulutuksissa. Järjestämme koulutuksia sekä lähitilaisuuksina että webinaareina, joten voit valita omaan tilanteeseesi sopivimman tavan tulla mukaan. Lähitilaisuuksien iso voimavara on käsiteltävän asian lisäksi muiden osallistujien osaaminen ja kokemukset, kun taas webinaarissa on mahdollisuus keskittyä napakasti itse asiaan.

Tarjoamme oppaita ja työkaluja

Olemme laatineet avuksesi työvälineitä, jotka on suunniteltu auttamaan yrityksesi työkykyjohtamista. Nämä työkalut ovat käytössäsi verkkopalvelussamme. Löydät oppaita ja lomakepohjia mm. kehityskeskusteluihin, perehdyttämiseen, varhaiseen välittämiseen ja työn muokkaamiseen.

Toimimme verkostossa auttaaksemme taitavammin

Verkostoyhteistyön avulla saamme avuksesi osaamista vielä laajemmin. Tuomme Työterveyslaitoksen viimeisimmän tutkitun tiedon työkykyjohtamisen avuksi. Kehitämme ja arvioimme hyviä käytäntöjä myös työterveyden toimijoiden kanssa.

Myönnämme taloudellista tukea kolmannen osapuolen tuottamiin palveluihin

Mikäli toteutat hankkeen, jonka tarkoituksena on vähentää yrityksessäsi todettua työkyvyttömyysriskiä ja otat sen toteuttajaksi kolmannen osapuolen (esimerkiksi koulutusyrityksen), voit hakea meiltä työhyvinvointitukea. Tukisummaa määrittäessämme Finanssivalvonnan ohjeistuksen mukaisesti laskemme yrityksesi palkkasummaan perustuvan työkyvyttömyysriskin hallintaosan määrän ja arvioimme sitä yhdessä todetun työkyvyttömyysriskin vakavuuden kanssa. Pääosa taloudellisesta panostuksesta hankkeeseen tulee sinun yrityksestäsi.

Voit hakea tukea täyttämällä verkkopalvelustamme löytyvän hakemuslomakkeen ja lähettämällä sen meille tyokyky@veritas.fi tai ottamalla yhteyttä joko omaan vakuutusyhteyshenkilöösi tai työkykyasiantuntijoihimme.