Siirry suoraan sisältöön

Työkykyä johtamalla välität yrityksestäsi ja henkilöstöstäsi

Johtamalla työkykyä yrityksessäsi saavutat monenlaista hyötyä: henkilöstösi sitoutuu ja motivoituu, työn laatu paranee, yrityksesi toiminta tehostuu sekä rekrytointi ja päivittäinen johtaminen helpottuvat.

Lisäbonuksena laadukkaasta työkyvyn johtamisesta henkilöstösi työn ilon kokemukset lisääntyvät ja heidän elämänhallintansa kehittyy. Sinulla on siis monta syytä panostaa yrityksessäsi työkyvyn johtamiseen!

Mitä työkykyjohtaminen on?

Työkykyjohtamisella tarkoitetaan toimia, joita teet työntekijöidesi työturvallisuuden, työkyvyn ja terveyden edistämiseksi, ylläpitämiseksi ja työssä jatkamisen tukemiseksi työpaikallasi. Voit tehdä edistäviä toimia itse tai yhteistyössä työterveyshuollon ja muiden asiantuntijatahojen kanssa. Käytännössä työkykyjohtaminen on esimerkiksi yrityksesi johtamisen laadun kehittämistä, työntekijöidesi osaamisen edistämistä tai joko henkisen tai fyysisen jaksamisen parantamista.

Tiedät onnistuneesi työkyvyn johtamisessa mikäli henkilöstösi terveys ja yksilölliset tekijät ovat tasapainossa työn asettamien vaatimusten kanssa!

Mitä apua luvuista on työkyvyn johtamiseen?

Usein sanotaan, että vain ne asiat ovat tärkeitä, joita mitataan ja seurataan. Näinhän se usein arjessa menee; mitattavat asiat prioirisoituvat ei-mitattavien edelle. Siksi mekin suosittelemme, että hyödynnät työkyvyn johtamisessa dataa ja organisaation tunnuslukuja.

Jos haluat olla rohkeimpien työkykyä johtavien yritysten joukossa, lähdet taaksepäin katsomisen sijaan liikkeelle strategiasta johdetusta tavoitetilasta ja muodostat mittarit tekemisestä, jota tavoitetilaan pääsemiseksi tarvitaan. Peilisi suuntaa siis kohti tulevaa.

Miten me autamme sinua työkyvyn johtamisessa?

  • Neuvomme yksilöitä ja ryhmiä
  • Autamme työkyvyttömyysriskin arvioinnissa
  • Tarjoamme tunnuslukuja, oppaita ja työkaluja
  • Myönnämme taloudellista tukea kolmannen osapuolen tuottamiin palveluihin

Tarkempaa tietoa: Miten me autamme sinua työkyvyn johtamisessa

Työeläkekuntoutus auttaa työntekijäsi työkyvyn ollessa uhattuna

Mikäli työntekijäsi työkyky on alentunut, eikä hän sairauden tai vamman vuoksi enää selviä työtehtävistään, saattaa työeläkekuntoutuksesta olla apua. Työeläkekuntoutus on myös keino palata takaisin työelämään kun työntekijäsi on määräaikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä.

Tarkempaa tietoa: Työeläkekuntoutus

Olemme saaneet Veritakselta paljon apuja esimiestyön ja työhyvinvointitoiminnan kehittämiseen.

Kaikki tapahtumat

Ota yhteyttä

Työkykypalvelut

  • Saat meidät kätevimmin kiinni tyokyky@veritas.fi -sähköpostistamme, jota päivystämme vuorotellen. Ollaanhan yhteyksissä! :)

  • tyokyky@veritas.fi
Minna Stenman

Minna Stenman

Minna Bliss

Nella Lindell

Johan Treuthardt

Katri Wänninen


Sain täydellistä palvelua ja neuvontaa asiassani. Kiitos.

Todella mukava ja ammattitaitoinen palvelu. Ja jäi tosi hyvä fiilis koska asiakaspalvelija oli ilopilleri.

Veritas on yrittäjän arvoinen eläkevakuuttaja.

Meillä palvelee aina ihminen - myös digitaalisesti.

Ota TyEL-vakuutus