Asukkaalle

Jokaisella asukkaalla on tärkeä rooli siinä, että asuminen taloyhtiössä sujuu viihtyisästi ja vastuullisesti. Hyviin tapoihin kuuluu toisten asukkaiden huomioiminen sekä normaalin elämisen äänten salliminen. Yhteisiä pelisääntöjä on syytä noudattaa, jotta naapurisopu säilyy. Tutustuthan taloyhtiösi omiin järjestyssääntöihin, ne löytyvät mm. rapun ilmoitus- tai näyttötaululta.

Asunnon sekä yhteisten tilojen turvallisuus ja kunnossapitovastuu

Oman asumisen mukavuuden ylläpitäminen vaatii asukkaalta itseltään säännöllisiä toimenpiteitä. Pidä asunto ja yhteiset tilat siistinä. Huomioi, että tupakointi huoneistoissa sekä yhteisissä tiloissa on kielletty. Ilmoita huoltoyhtiölle viivytyksettä huoneiston mahdollisista vioista tai puutteista. Huoltoyhtiön yhteystiedot löytyvät taloyhtiön rapun ilmoitus- tai näyttötaulusta. Muista myös tarkastaa, että kotivakuutus on siirretty uuteen asuntoosi ja huolehdi, että sen korvaussumma vastaa nykyistä omaisuuttasi.

Palovaroittimien toimivuus on syytä tarkastaa säännöllisin väliajoin, sillä palovaroittimien toimivuudesta huolehtiminen on asukkaan vastuulla. Lain mukaan asunnon jokaisen kerroksen tai tason alkavaa 60 neliömetriä kohden on oltava vähintään yksi palovaroitin. Jokaisessa kodissa kannattaa myös varautua hätätilanteessa toimimiseen hankkimalla sammutuspeite ja/tai pieni vaahtosammutin.

Asukkaan tulee puhdistaa pesu- ja märkätilojen lattiassa olevat lattiakaivot säännöllisesti. Pesualtaiden alla olevat hajulukot kannattaa myös putsata, jotta vesi pääsee viemäriin esteettömästi. Näiden lisäksi liesituulettimen rasvasuodatin sekä korvaus- ja poistoilmaventtiilit kuuluu puhdistaa säännöllisesti.

Huoneiston avaimia tulee säilyttää huolellisesti, eikä avaimiin kannata liittää nimi- tai osoitetietoja. Jos avaimet katoavat, tulee ottaa yhteyttä Veritaksen kiinteistöosastoon.

Pysäköinti

Taloyhtiöstä mahdollisesti löytyvät autopaikat on tarkoitettu autopaikan vuokranneille ja auton saa pysäköidä sille varatulle paikalle. Vapaina olevista autopaikoista voi tiedustella kiinteistöosastolta.