Siirry suoraan sisältöön

Tulostiedot ja sijoitukset

Veritas sai vuoden kolmannella kvartaalilla sijoituksilleen +0,5 prosentin tuoton, vaikka osakemarkkinat ovat olleet laskusuunnassa.

Veritaksen sijoitusten tuotto oli tammi-syyskuussa -6,2 prosenttia. Korkosijoitukset tuottivat -8,2 prosenttia, osakesijoitukset -12,6 prosenttia, kiinteistöt 3,9 prosenttia ja muut sijoitukset 12,9 prosenttia.

”Pörssinoteerattujen osakkeiden lasku on jatkunut, mutta vaihtoehtoiset sijoitukset ovat tuottaneet sijoitussalkussamme positiivisesti”, kertoo Veritaksen sijoitusjohtaja Kari Vatanen.

Vakavaraisuus pysyi vahvalla tasolla ja oli syyskuun lopussa 1,7 kertainen vakavaraisuusrajaan nähden.

Tulostiedot
Vuosikertomukset

Sijoitusten jakauma omaisuusluokittain 30.9.2022

Veritaksen sijoituksista 31 % on korkosijoituksia, 37 % osakesijoituksia, 17 % kiinteistösijoituksia ja 14 % muita sijoituksia.

Sijoitustoiminta

Sijoitamme tulevia eläkkeitä varten kerätyt varat tuottavasti ja turvaavasti. Sijoitustoimintamme tavoitteena on saavuttaa paras mahdollinen tuotto, jotta voimme turvata eläkkeiden kestävän rahoituksen.

Sijoitustoimintamme on ammattitaitoista, riippumatonta ja vastuullista. Hyödynnämme monipuolisesti erilaisia tuoton lähteitä ja hajautamme sijoituksia kansainvälisesti eri omaisuusluokkiin. Sijoituksemme koostuvat korkosijoituksista, osakesijoituksista, kiinteistösijoituksista ja muista vaihtoehtoisista sijoituksista.

Lue lisää Veritaksen vastuullisuudesta

Vakavaraisuus

Veritaksen vakavaraisuus pysyi turvaavalla tasolla ja oli syyskuun lopussa 1,7 kertainen vakavaraisuusrajaan nähden. Vakavaraisuusaste oli 124,1 prosenttia.

Vakavaraisuuspääoma toimii sijoitustoiminnan ja vakuutusriskien riskipuskurina. Se määrittää työeläkeyhtiön kyvyn kantaa riskiä ja tavoitella korkeampia tuottoja sijoitustoiminnassaan. Korkeat sijoitustuotot kasvattavat työeläkeyhtiön vakavaraisuutta, ja vastaavasti heikompina sijoitusvuosina vakavaraisuus heikentyy.

Veritaksen vahva vakavaraisuus turvaa eläkevaroja

Veritaksen vakavaraisuusaste oli syyskuun lopussa 124,1 prosenttia. Vakavaraisuuspääoma oli 821,7 miljoonaa euroa.

Omistajaohjauksen periaatteet

Omistajaohjauksen periaatteissa linjaamme, millainen omistaja olemme ja kerromme odotuksistamme omistamillemme yhtiöille.

Markkinoiden tunnustelu

Veritaksessa markkinoiden tunnustelua voivat vastaanottaa vain toimitusjohtaja Carl Haglund, sijoitusjohtaja Kari Vatanen (muut sijoitukset kuin Suomessa noteeratut osakkeet) ja osakesalkunhoitaja Kim Fors (Suomessa noteeratut osakkeet).

Markkinoiden tunnustelu on tehtävä sähköpostitse (etunimi.sukunimi@veritas.fi), ellei vastaanottaja anna nimenomaista lupaa menetellä muulla tavoin.


Puheluun vastattiin heti, kiitos! Sain tarvittavan tiedon ja erittäin hyvää palvelua. Myös sivunne olivat ainakin tämänkertaiseen asiaani erittäin helppolukuiset.
Hyvää ja erinomaista palvelua aina🌸

Veritas on yrittäjän arvoinen eläkevakuuttaja.

Meillä palvelee aina ihminen - myös digitaalisesti.

Ota vakuutus