Siirry suoraan sisältöön

Tulostiedot ja sijoitukset

Veritaksen sijoitusten tuotto oli -3,5 prosenttia vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Korkosijoitukset tuottivat -3,0 prosenttia, osakesijoitukset -6,8 prosenttia, kiinteistöt 1,2 prosenttia ja muut sijoitukset 3,0 prosenttia.

”Osakemarkkinoita on painanut kasvavan inflaation ja nousevien korkojen ympäristö sekä Ukrainan sota. Perinteisissä omaisuusluokissa negatiivisilta tuotoilta ei ole voinut välttyä. Sen sijaan vaihtoehtoisista ja hitaammin reagoivista epälikvideistä sijoituksista on edelleen saatu positiivista tuottoa”, Veritaksen sijoitusjohtaja Kari Vatanen sanoo.

Veritaksen vahva vakavaraisuus turvaa eläkevaroja heikkenevässä markkinaympäristössä.

Tulostiedot
Vuosikertomukset

Sijoitusten jakauma omaisuusluokittain 31.3.2022

Veritaksen sijoituksista 34 % oli korkosijoituksia, 42 % osakesijoituksia, 16 % kiinteistösijoituksia ja 10 % muita sijoituksia. Sijoitusten arvo oli 4,2 miljardia euroa.

Sijoitustoiminta

Sijoitamme tulevia eläkkeitä varten kerätyt varat tuottavasti ja turvaavasti. Sijoitustoimintamme tavoitteena on saavuttaa paras mahdollinen tuotto, jotta voimme turvata eläkkeiden kestävän rahoituksen.

Sijoitustoimintamme on ammattitaitoista, riippumatonta ja vastuullista. Hyödynnämme monipuolisesti erilaisia tuoton lähteitä ja hajautamme sijoituksia kansainvälisesti eri omaisuusluokkiin. Sijoituksemme koostuvat korkosijoituksista, osakesijoituksista, kiinteistösijoituksista ja muista vaihtoehtoisista sijoituksista.

Lue lisää Veritaksen vastuullisuudesta

Vakavaraisuus

Veritaksen vakavaraisuus pysyi turvaavalla tasolla ja oli maaliskuun lopussa 1,7 kertainen vakavaraisuusrajaan nähden. Vakavaraisuusaste oli 127,9 prosenttia.

Vakavaraisuuspääoma toimii sijoitustoiminnan ja vakuutusriskien riskipuskurina. Se määrittää työeläkeyhtiön kyvyn kantaa riskiä ja tavoitella korkeampia tuottoja sijoitustoiminnassaan. Korkeat sijoitustuotot kasvattavat työeläkeyhtiön vakavaraisuutta, ja vastaavasti heikompina sijoitusvuosina vakavaraisuus heikentyy.

Veritaksen vahva vakavaraisuus turvaa eläkevaroja

Omistajaohjauksen periaatteet

Omistajaohjauksen periaatteissa linjaamme, millainen omistaja olemme ja kerromme odotuksistamme omistamillemme yhtiöille.

Markkinoiden tunnustelu

Veritaksessa markkinoiden tunnustelua voivat vastaanottaa vain vt. toimitusjohtaja Tommy Sandås, sijoitusjohtaja Kari Vatanen (muut sijoitukset kuin Suomessa noteeratut osakkeet) ja osakesalkunhoitaja Kim Fors (Suomessa noteeratut osakkeet).

Markkinoiden tunnustelu on tehtävä sähköpostitse (etunimi.sukunimi@veritas.fi), ellei vastaanottaja anna nimenomaista lupaa menetellä muulla tavoin.


Kiitokset asiantuntevista neuvoista ja nopeasta palvelusta!
Kiitos palvelusta: hyvä ja selkeä asiointi, asia tuli kerralla selväksi. Lisäksi tuli hyvä mieli.

Veritas on yrittäjän arvoinen eläkevakuuttaja.

Meillä palvelee aina ihminen - myös digitaalisesti.

Ota vakuutus