Siirry suoraan sisältöön

Tulostiedot ja sijoitukset

Veritaksen sijoitukset tuottivat huhti-kesäkuussa 3,9 prosenttia ja koko alkuvuoden aikana 7,3 prosenttia. Hyvä sijoitustuotto vahvisti Veritaksen vakavaraisuutta, joka nousi kesäkuun lopussa 131,5 prosenttiin. Vakavaraisuuspääoma ylitti ensimmäisen kerran miljardi euroa. Asiakashankinnan näkökulmasta vuoden toinen neljännes oli Veritakselle ennätyksellisen hyvä.

Arkisto

Tulostiedot
Vuosikertomukset

Sijoitusten jakauma omaisuusluokittain 30.6.2021

Sijoitusten jakauma 30.6.2021. Korkosijoitukset 35 %, osakesijoitukset 43 %, kiinteistösijoitukset 15 % ja muut sijoitukset 7 %.

Sijoitustoiminta

Sijoitamme tulevia eläkkeitä varten kerätyt varat tuottavasti ja turvaavasti. Sijoitustoimintamme tavoitteena on saavuttaa paras mahdollinen tuotto, jotta voimme turvata eläkkeiden kestävän rahoituksen.

Sijoitustoimintamme on ammattitaitoista, riippumatonta ja vastuullista. Hyödynnämme monipuolisesti erilaisia tuoton lähteitä ja hajautamme sijoituksia kansainvälisesti eri omaisuusluokkiin. Sijoituksemme koostuvat korkosijoituksista, osakesijoituksista, kiinteistösijoituksista ja muista vaihtoehtoisista sijoituksista.

Lue lisää Veritaksen vastuullisuudesta

Vakavaraisuus

Hyvä sijoitustulos vahvisti Veritaksen vakavaraisuutta. Vakavaraisuusaste nousi vuoden toisen neljänneksen aikana 131,5 prosenttiin. Vakavaraisuuspääomaa oli 1,9 kertaisesti suhteessa vakavaraisuusrajaan.

Vakavaraisuuspääoma toimii sijoitustoiminnan ja vakuutusriskien riskipuskurina. Se määrittää työeläkeyhtiön kyvyn kantaa riskiä ja tavoitella korkeampia tuottoja sijoitustoiminnassaan. Korkeat sijoitustuotot kasvattavat työeläkeyhtiön vakavaraisuutta, ja vastaavasti heikompina sijoitusvuosina vakavaraisuus heikentyy.

Hyvä sijoitustulos vahvisti vakavaraisuutta

Vakavaraisuus 30.6.2021

Omistajaohjauksen periaatteet

Omistajaohjauksen periaatteissa linjaamme, millainen omistaja olemme ja kerromme odotuksistamme omistamillemme yhtiöille.

Markkinoiden tunnustelu

Veritaksessa markkinoiden tunnustelua voivat vastaanottaa vain vt. toimitusjohtaja Tommy Sandås, sijoitusjohtaja Kari Vatanen (muut sijoitukset kuin Suomessa noteeratut osakkeet) ja osakesalkunhoitaja Kim Fors (Suomessa noteeratut osakkeet).

Markkinoiden tunnustelu on tehtävä sähköpostitse (etunimi.sukunimi@veritas.fi), ellei vastaanottaja anna nimenomaista lupaa menetellä muulla tavoin.


Kiitos 🤗 mutkatonta ja mukavaa palvelua 👍
Aina ystävällinen ja yrittäjää ymmärtävä palvelu, kiitos

Veritas on yrittäjän arvoinen eläkevakuuttaja.

Meillä palvelee aina ihminen - myös digitaalisesti.

Ota vakuutus