Tulostiedot ja sijoitukset | Veritas Siirry suoraan sisältöön

Tulostiedot ja sijoitukset

Pandemia ja sitä seurannut elvytys rytmittivät sijoitusvuotta. Veritaksen sijoitukset tuottivat vuoden viimeisellä neljänneksellä 6,8 prosenttia ja koko vuonna 5,6 prosenttia. Hyvä sijoitustulos vahvisti Veritaksen vakavaraisuutta, joka nousi vuoden lopussa 128,8 prosenttiin.

Arkisto

Tulostiedot
Vuosikertomukset

Sijoitusten jakauma omaisuusluokittain 31.12.2020

Sijoitusten jakauma 2020

 

Sijoitustoiminta

Sijoitamme tulevia eläkkeitä varten kerätyt varat tuottavasti ja turvaavasti. Sijoitustoimintamme tavoitteena on saavuttaa paras mahdollinen tuotto, jotta voimme turvata eläkkeiden kestävän rahoituksen.

Sijoitustoimintamme on ammattitaitoista, riippumatonta ja vastuullista. Hyödynnämme monipuolisesti erilaisia tuoton lähteitä ja hajautamme sijoituksia kansainvälisesti eri omaisuusluokkiin. Sijoituksemme koostuvat korkosijoituksista, osakesijoituksista, kiinteistösijoituksista ja muista vaihtoehtoisista sijoituksista.

Lue lisää Veritaksen vastuullisuudesta

Vakavaraisuus

Veritas on pitänyt aktiivisella riskienhallinnallaan vakavaraisuutensa hyvällä tasolla koronakriisin eri käänteissä. Vakavaraisuusaste nousi vuoden viimeisen neljänneksen aikana 128,8 prosenttiin. Vakavaraisuuspääomaa oli 1,9 kertaisesti suhteessa vakavaraisuusrajaan.

Vakavaraisuuspääoma toimii sijoitustoiminnan ja vakuutusriskien riskipuskurina. Se määrittää työeläkeyhtiön kyvyn kantaa riskiä ja tavoitella korkeampia tuottoja sijoitustoiminnassaan. Korkeat sijoitustuotot kasvattavat työeläkeyhtiön vakavaraisuutta, ja vastaavasti heikompina sijoitusvuosina vakavaraisuus heikentyy.

Vakavaraisuus on pysynyt vahvana läpi koronakriisin

Vakavaraisuus 31.12.2020

Omistajaohjauksen periaatteet

Omistajaohjauksen periaatteissa linjaamme, millainen omistaja olemme ja kerromme odotuksistamme omistamillemme yhtiöille.

Markkinoiden tunnustelu

Veritaksessa markkinoiden tunnustelua voivat vastaanottaa vain toimitusjohtaja Carl Pettersson, sijoitusjohtaja Kari Vatanen (muut sijoitukset kuin Suomessa noteeratut osakkeet) ja osakesalkunhoitaja Kim Fors (Suomessa noteeratut osakkeet).

Markkinoiden tunnustelu on tehtävä sähköpostitse (etunimi.sukunimi@veritas.fi), ellei vastaanottaja anna nimenomaista lupaa menetellä muulla tavoin.


Loistavaa palvelua sekä puhelimessa että chatissa oikea ihminen, eikä robotti 🙌

Todella mukava ja ammattitaitoinen palvelu. Ja jäi tosi hyvä fiilis koska asiakaspalvelija oli ilopilleri.

Veritas on yrittäjän arvoinen eläkevakuuttaja.

Meillä palvelee aina ihminen - myös digitaalisesti.

Ota vakuutus