Siirry suoraan sisältöön

Tulostiedot ja sijoitukset

Veritaksen sijoitukset tuottivat tammi-syyskuussa 8,3 prosenttia. Parhaiten pärjäsivät osakesijoitukset, joiden tuotto oli 17,2 prosenttia. Kiinteistösijoitukset tuottivat 4,1 prosenttia, korkosijoitukset 1,3 prosenttia ja muut sijoitukset 5,9 prosenttia. Hyvä sijoitustuotto on vahvistanut Veritaksen vakavaraisuutta vuoden aikana.

Tulostiedot
Vuosikertomukset

Sijoitusten jakauma omaisuusluokittain 30.9.2021

Sijoitusten jakauma 30.9.2021. Korkosijoitukset 34 %, osakesijoitukset 46 %, kiinteistösijoitukset 15 % ja muut sijoitukset 8 %.

Sijoitustoiminta

Sijoitamme tulevia eläkkeitä varten kerätyt varat tuottavasti ja turvaavasti. Sijoitustoimintamme tavoitteena on saavuttaa paras mahdollinen tuotto, jotta voimme turvata eläkkeiden kestävän rahoituksen.

Sijoitustoimintamme on ammattitaitoista, riippumatonta ja vastuullista. Hyödynnämme monipuolisesti erilaisia tuoton lähteitä ja hajautamme sijoituksia kansainvälisesti eri omaisuusluokkiin. Sijoituksemme koostuvat korkosijoituksista, osakesijoituksista, kiinteistösijoituksista ja muista vaihtoehtoisista sijoituksista.

Lue lisää Veritaksen vastuullisuudesta

Vakavaraisuus

Sijoitusten hyvä tuotto on vahvistanut Veritaksen vakavaraisuutta vuoden aikana. Vakavaraisuuspääoma on noussut yli miljardiin euroon eli 1,8 kertaiseksi vakavaraisuusrajaan nähden. Vakavaraisuusaste oli syyskuun lopussa 131,1 prosenttia.

Vakavaraisuuspääoma toimii sijoitustoiminnan ja vakuutusriskien riskipuskurina. Se määrittää työeläkeyhtiön kyvyn kantaa riskiä ja tavoitella korkeampia tuottoja sijoitustoiminnassaan. Korkeat sijoitustuotot kasvattavat työeläkeyhtiön vakavaraisuutta, ja vastaavasti heikompina sijoitusvuosina vakavaraisuus heikentyy.

Hyvä sijoitustulos vahvisti vakavaraisuutta

Vakavaraisuus 30.9.2021

Omistajaohjauksen periaatteet

Omistajaohjauksen periaatteissa linjaamme, millainen omistaja olemme ja kerromme odotuksistamme omistamillemme yhtiöille.

Markkinoiden tunnustelu

Veritaksessa markkinoiden tunnustelua voivat vastaanottaa vain vt. toimitusjohtaja Tommy Sandås, sijoitusjohtaja Kari Vatanen (muut sijoitukset kuin Suomessa noteeratut osakkeet) ja osakesalkunhoitaja Kim Fors (Suomessa noteeratut osakkeet).

Markkinoiden tunnustelu on tehtävä sähköpostitse (etunimi.sukunimi@veritas.fi), ellei vastaanottaja anna nimenomaista lupaa menetellä muulla tavoin.


Aina kun soitan tai laitan viestin saan tarkat ohjeet. Kiitokset :)
Asiakaspalvelu todella ystävällistä. Hän kuunteli ongelmani ja löysi niihin ratkaisun.

Veritas on yrittäjän arvoinen eläkevakuuttaja.

Meillä palvelee aina ihminen - myös digitaalisesti.

Ota vakuutus