Havainnekuva Veritaksen tuleva pääkonttori

Rakennushankkeet

Uusi pääkonttorimme Turussa valmistuu lokakuussa 2020

Uuden ajan ekologinen rakennushanke Trivium Retoriikka valmistuu Turun Kupittaalle loppuvuonna 2020. Muotoilultaan innovatiivinen kiinteistö sisältää noin 10 000 m² toimistotalon, jossa on kahdeksan toimitilakerrosta, yhteiset vastaanotto- ja neuvottelutilat, sekä reilusti uutta pysäköintitilaa. Veritas Eläkevakuutuksen konttori sijaitsee ylimmissä kerroksissa ja omaan käyttöön tulee noin 2000 m2. Työmaalle on haettu suunnittelu- ja rakennusaikaista Breeam Excellent -ympäristösertifikaattia, ja sen kaikissa teknisissä ratkaisuissa on huomioitu energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys.

Uuteen taloon tulee sekä maalämpö että maakylmä ja kaikki materiaalit ovat vähäpäästöisintä M1-luokkaa. Talon katolle sijoitettavat aurinkopaneelit tuottavat osan tarvittavasta sähköstä ja lisäenergiana käytetään vain ns. vihreää sähköä. Ympäristöystävällisyys ulottuu myös talon ulkopuolelle. Joukkoliikenne tulee aivan rakennuksen viereen ja harkinnassa on yhteiskäyttöisen sähköauton hankinta. Polkupyöriä varten rakennetaan isot parkkialueet ja muutama pyörä hankitaan kaupunkipyörä-periaatteella lainattavaksi.

Runkomuodoltaan Veritaksen V-kirjainta mukaileva rakennus on lisäksi älykäs, sillä se säätää tilojen lämpötilaa ja valaistusta itseohjautuvasti ja kertoo käyttäjille reaaliaikaista tietoa rakennuksen energiankulutuksesta. Seinien lisäksi myös veritaslaisten työn tekemisen tavat uudistuvat uuden toimitilan myötä. Muuntojoustavat tilat tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet moderniin tiimityöskentelyyn. Suunnitteilla on mahdollisimman vähän kiinteitä seiniä ja niiden sijaan monitoimitiloja, kotipesiä, vaihtuvia paikkoja, hiljaisia huoneita ja neuvottelutiloja. Kahden ylimmän kerroksen väliin sijoittuu laaja yhteinen kahvila ja oleskelutila, josta avautuu upea näköala – kuinkas muuten kuin naapurissa sijaitsevalle Veritas-stadionille.