Karriärberättelse om Veritas Back Office -specialist Paavo Koivisto.

Arbetet som Back Office-specialist går ut på att ta reda på olika saker

Drömyrket brandman ersattes med finansieringsuppgifter

Som barn drömde jag om att bli brandman när jag blev stor. Men i gymnasiet började jag intressera mig för handelsbranschen och brandmansdrömmarna fick ge vika. Jag jobbar som Back Office-sakkunnig vid Veritas ekonomitjänster. Till mitt ansvarsområde hör dagliga Back Office-funktioner som relaterar till aktier, fonder, masskuldebrevslån och derivatinstrument. I mitt arbete behöver man särskilt problemlösningsförmåga, för man stöter på många olika situationer där det inte finns några färdiga svar och själva arbetet går i huvudsak ut på att reda ut olika saker.

Min befattningsbeskrivning är omfattande, och arbetet är varierande och mångsidigt. En av de bästa sidorna med mitt arbete är att alla arbetsdagar ser olika ut. Det enda återkommande momentet under arbetsdagen är att jag slår på datorn på morgonen och stänger av den på eftermiddagen. Allt annat varierar från dag till dag.

Studera klart vid sidan av jobbaet

Jag började jobba vid Veritas 2018, när jag ännu studerade intern redovisning och finansiering vid Åbo handelshögskola. Tidigare jobbade jag på If, där jag började inom säljstödet och sedan avancerade till skatteredovisning, koncernredovisning och placeringsbokföring. På Veritas hamnade jag när jag upptäckte en platsannons på LinkedIn där man sökte en Back Office-sakkunnig och jag blev inspirerad att söka. Fast jag redan från första början har jobbat som heltidsanställd vid Veritas har jag väldigt flexibelt kunna studera vid sidan av arbetet. Jag gjorde också min gradu för Veritas och i våras fick jag mina studier slutförda och tog examen som ekonomie magister.

Ingen onödig hierarki

Jag har tyckt väldigt bra om mitt jobb vid Veritas. Organisationen är lämpligt liten och alla har en omfattande arbetsbeskrivning. Det finns arbetsuppgifter så det räcker till och det dyker hela tiden upp nya saker, så man lär sig något nytt varje dag. Något onödigt hierarkiskt tänk finns inte, utan man kan prata med vem som helst. Verksamheten präglas av företagaranda och folk är stolta över sitt eget arbete. Man kan alltid be om hjälp och får det också.

Utanför jobbet kopplar jag helst av genom att träffa kompisar och sporta. Sommartiden är segling det absolut bästa sättet att verkligen koppla bort hjärnan och det bästa av allt är att seglingen alltid kräver sällskap av ett par kompisar.