Työ lasten oikeuksien huomioimiseksi sijoituksissa etenee – Veritas mukana kehittämässä UNICEFin työkalua

16.4.2021, Uutiset ja lehdistötiedotteet

UNICEF on luonut työkalun sijoittajille lasten oikeuksien integroimiseksi ESG-analyyseihin. Työkalun avulla lasten oikeuksien toteutuminen voidaan arvioida kattavammin osana yritysten kokonaisarviointia. Veritaksesta työkalua ovat olleet mukana kehittämässä sijoitusjohtaja Kari Vatanen ja yritysvastuuasiantuntija Eveliina Leino.

Yritysten liiketoiminnalla on merkittävä vaikutus lapsiin: globaalit toimitusketjut vaikuttavat jopa miljardiin lapseen ympäri maailman. Sijoittajien on kuitenkin vaikea arvioida lasten oikeuksien toteutumista yrityksissä ja liiketoiminnassa. Työkalu tuo tähän konkreettista apua.

”UNICEFin työkalun avulla sijoittajat voivat arvioida lapsiin kohdistuvia riskejä eri toimialoilla. Työkalun indikaattorit ovat hyvä lisä lasten oikeuksien vastuullisuusarvioinnissa”, Vatanen kertoo.

”Oli hienoa päästä edistämään lasten oikeuksia ja niiden arviointia vastuullisuusnäkökulmasta. Pandemia on vaikuttanut laajasti lasten ja nuorten elämään, joten työkalun julkaisu on nyt erityisen ajankohtainen”, jatkaa Leino.

Lue myös: