Ilmakuva Retoriikan takapuolelta otettuna. Monivärisen rakennuksen katolla näkyvät aurinkopaneelit ja kuvan takaosassa loistaa vehreydellään Kupittaanpuisto sekä horisontissa muuta Turkua.

Veritas Eläkevakuutuksen pääkonttori sai arvostetun ympäristösertifikaatin

25.8.2021, Uutiset ja lehdistötiedotteet

Veritaksen pääkonttori on saanut erinomainen-tason (Excellent) BREEAM-ympäristöluokituksen. BREEAM-luokitus on Euroopan johtava rakentamisen ympäristöluokitusjärjestelmä, jonka avulla arvioidaan rakennusten ympäristövaikutuksia.

Erinomainen-tason BREAAM-ympäristöluokitus on Suomessa vielä harvinainen.

”Veritas sertifioi kaikki uudishankkeensa ja nälkä kasvaa syödessä, enää ei hyvä tai erittäin hyvä oikein maistu. Nyt kun saimme erinomaisen aikaiseksi, katse pitää suunnata seuraavaksi yliymmärryksen tasoisiin rakennuksiin”, kertoo Veritaksen rakennuttajapäällikkö Jarkko Saari.

Veritaksen pääkonttorin kaikissa teknisissä ratkaisuissa on huomioitu energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys. Rakennuksessa on 18 maalämpökaivoa, aurinkopaneeleja sekä kiinteistöautomatiikan kautta edistykselliset kiinteistön ohjaus- ja mittausmahdollisuudet.

Kiinteistön pysäköintihallissa on tällä hetkellä 16 sähköautojen latauspistettä, ja niitä on mahdollista asentaa kaikkiaan jopa 64. Kiinteistössä on myös yhteiskäytössä viisi sähköavusteista polkupyörää.

Kiinteistö- ja rakennusalan asema nykypäivän ympäristötavoitteiden saavuttamisessa on merkittävä. BREEAM-sertifikaatin myöntämän järjestön Green Building Council Finlandin mukaan Suomessa rakennukset tuottavat noin kolmanneksen kasvihuonekaasupäästöistä.

Ympäristöystävällisellä rakennuttamisella myös Veritas tähtää hiilineutraalisuuteen vuoteen 2030 mennessä.