"Asiakastarinassa Idention Joonas Korgan ja Sami Suo-heikki."
"Veritas on auttanut meitä yksinkertaisesti palvelemalla. Olette kysyneet mitä kuuluu ja kertoneet miten uuden yrittäjän kannattaa edetä eri asioissa."Joonas Korgan (vas.) ja Sami Suo-Heikki

Idention mielestä kommunikointi on yrittäjälle tärkeämpi taito kuin kirjanpito

Kuka olet ja mitä teet?

Nimeni on Joonas Korgan ja toimin yrityksen Identio Oy toimitusjohtajana. Taustastani sen verran, että perheeni muutti Neuvostoliiton hajottua Suomeen vuonna 1991 ja lähti täällä rakentamaan elämää uudestaan. Nuoruudessani olin aikamoinen myyntimies. Aika usein tuli myytyä ovelta ovelle keksejä ja pihalla myös tupakkaa vanhemmille herroille ja rouville.

Se oli ehkä hieman laitonta touhua, mutta sellaista se nuoruus oli ja kauppaa oli tehtävä. Nörtti olen myös ollut pienestä pitäen, joten IT-ala oli luonnollinen valinta. Pienenä tuli pelattua isoveljen kanssa paljon tietokonepelejä ja touhuttua muutenkin tietokoneiden kanssa. Sitten kävin koulut sekä hankin niin sanotusti pätevyydet. Lähes viiden vuoden ammatillisen työuran jälkeen lähdin yrittäjäksi.

Yritykseni Identio tarjoaa asiakkailleen ohjelmistokehityspalveluja eli kansankielellä koodaamme verkkosovelluksia ja mobiilisovelluksia. Tarjoamme myös UI/UX -suunnittelua, konseptointia sekä perinteisempiä mainostoimistopalveluja.

Miten Veritas on palvellut teitä?

Asiakkuutemme Veritaksella on vasta tuore, mutta voin jo nyt sanoa, että Veritas on auttanut meitä yksinkertaisesti palvelemalla. Olette kysyneet mitä meille kuuluu, kertoneet miten asioissa kannattaa edetä sekä keskustelleet avoimesti asioista. Lisäksi olemme pystyneet ottamaan yhteyttä milloin vain, tietäen, että meille vastataan.

Olemme myös tehneet jo Veritaksen edustajien kanssa podcast-jaksoja, joita on kuunneltu satoja kertoja. He ovat jakaneet näitä jaksoja omissa kanavissaan tarjoamalla meille elintärkeää näkyvyyttä.

Pelkästään se, että joku vakuutusyhtiöstä palvelee muutoinkin, kuin automatisoidun sähköpostin kautta, on iso juttu. Tällaista palvelua Veritakselta saa.

Onko sinulla vinkkejä muille yrittäjille?

Olen ollut yrittäjänä vasta vähän yli kaksi vuotta, joten en välttämättä ole riittävän “pätevä” antamaan vinkkejä. Sanotaan nyt ainakin, että opetelkaa brändäämään ja markkinoimaan, sekä olkaa kärsivällisiä.

Minun mielestäni vuonna 2021 pitää osata viestiä sekä luoda sisältöä eri sosiaalisen median kanaviin.

Näkisin, että kommunikointi, etenkin tässä ajassa, on yhtä tärkeä, ellei tärkeämpikin taito, kuin yrityksen kirjanpidon hoitaminen. Pitää tietää millaisia kuvia, tekstejä ja videoita laittaa millekin alustalle, ja miten niiden kautta rakennetaan brändiä. Suosittelen tutustumaan asian tiimoilta esimerkiksi herrasmieheen nimeltä Gary Vaynerchuck.

Veritas kuulee ja kertoo asiakkaiden vinkit ja tarinat. Löydät ne myös sosiaalisen median kanavistamme: #asiakastarina