Vuoden 2022 kesätyöntekijät Veritaksella: Elisa Rantalainen, Ida Mäkelä, Marcus Lyne, Matilda Sokka ja Selim Lauren.

Kesätyöntekijät arvostavat mukavia työkavereita ja uuden oppimista kivassa työympäristössä

2.8.2022, Uutiset ja lehdistötiedotteet

On tullut aika esitellä kesän 2022 kesätyöntekijät. Kysyimme neljä kiperää kysymystä joihin Elisa Rantalainen, Ida Mäkelä, Marcus Lyne, Matilda Sokka ja Selim Laurén vastasivat. Kesätyöntekijät ovat arvokas lisä Veritaksen työyhteisöön ja he mahdollistavat töiden sujumisen myös loma-aikana.

Minkälaisia työtehtäviä teet Veritaksessa?

Elisa: Työskentelen toimistoassistenttina konttoripalveluissa. Työtehtäviini kuuluu monipuolisesti kaikkea laidasta laitaan, kuten toimisto- ja elintarvikkeiden tilaukset, kokous- ja tarjoilujärjestelyjen tilaukset ja kattaukset, toimiston yleisen järjestyksen ylläpito, puhelinvaihteen hoito, postien käsittely ja lajittelu ja paperiarkistointia. Lisäksi autan taloushallinnon, eläkkeen maksatukseen, viestintään sekä kääntämiseen liittyvissä asioissa.

Ida: Työskentelen vakuutustiimissä ja hoidan vakuutuksiin liittyviä asioita sekä asiakaspalvelua.

Marcus: Työskentelen juristiharjoittelijana lakiasiat ja compliance -osastolla, jossa saan laajasti vastuuta eri oikeudenalojen toimeksiannoissa.

Matilda: Työskentelen lakiasiat ja compliance -osastolla vastuullisuuden ja viestinnän kesätyöntekijänä. Olen seuraillut mitä vastuullisuuspäällikön ja viestintäosaston työhön kuuluu ja auttanut heitä. Työtehtäviini käytännössä on kuulunut muun muassa sisäistä ja ulkoista viestintää, verkkosivujen saavutettavuuden edistämistä, uutisseurantaa, henkilöstökyselyn järjestämistä sekä erilaisia webinaareja ja koulutuksia. Lisäksi osallistun Veritaksen uuden vastuullisuusohjelman suunnitteluun ja toteutukseen.

Selim: Työskentelen toista kesää kiinteistöosastolla. Työhöni kuuluu teknisen puolen asioita ja autan siellä missä minua tarvitaan.

Mitä olet oppinut työskennellessäsi Veritaksessa?

Elisa: Pohjoismaisten kielten opiskelijana huomio kiinnittyy eniten uusien ruotsin kielen sanojen ja termien oppimiseen. Olen myös oppinut paljon uutta eläkkeistä, erilaisista järjestelmistä sekä toimistotyöskentelystä (joka muuten ei ole yhtään tylsää!)

Ida: Opin koko ajan jotain uutta, mikä on kivaa. On sekä mielenkiintoista että opettavaista oppia enemmän eläkevakuutuksista.

Marcus: Olen jo ensimmäisen työviikon aikana oppinut paljon tulevista työtehtävistäni ja saanut kattavan yleiskatsauksen yhtiön eri prosessien oikeudellisista ulottuvuuksista.

Matilda: Olen oppinut yksityiskohtaisemmin sen, miten eläkejärjestelmä Suomessa toimii ja ymmärtänyt mitä se tarkoittaa erityisesti yrittäjän näkökulmasta. Lisäksi olen oppinut uusia asioita yritysvastuusta ja sen raportoinnista sekä yleisesti vastuullisuudesta finanssialalla. Joka päivä tulee jotakin uutta.

Selim: Olen oppinut miten katsoa kiinteistöjen kokonaisuutta, eikä vain parin vuoden päähän tai kiinteistökohtaisesti.

Mikä on ollut parasta kesätyössäsi?

Elisa: Parasta on ehdottomasti mukavat työkaverit! Ensimmäisestä päivästä lähtien minut on otettu lämpimästi ja iloisesti vastaan ja kaikki ovat helposti lähestyttäviä. Kahden pitkän etäopiskeluvuoden jälkeen on myös mukavaa tehdä töitä viihtyisällä konttorilla, ja pitää koti täysin vapaana etätöistä.

Ida: Parasta on ollut uusien asioiden oppiminen ja kehittyminen työssä. Se, että täällä voi aina kysyä ja että kollegat mielellään auttavat on ollut mukavaa. Myös asiakkaiden auttaminen on ollut kivaa, etenkin kun huomaa, että asiakas on saanut haluamansa tiedon ja avun, siitä tulee itsellekin hyvä mieli! Lisäksi mukava työympäristö ja mukavat kollegat.

Marcus: Aivan mahtava työympäristö ja toimistokulttuuri. Parasta itse työtehtävissä on juristiharjoittelijan laaja vastuu ja luottamus ja että tarvittaessa myös voi konsultoida muita alan osaavia kollegoita.

Matilda: Parasta on ollut mahdollisuus organisoida itse omia työtehtäviään sekä mahdollisuus etäpäiviin. Näiden avulla omaa työntekoa voi optimoida ja kun tuntee omat työskentelytapansa, voi tehdä esimerkiksi keskittymistä vaativia tehtäviä silloin kun itsellä on terävin aika päivästä. Vastaavasti työn kuormaa voi myös jakaa pitkin päivää tai viikkoa.

Selim: Se että oppii melkein koko ajan uusia asioita sekä meidän osaston hyvä yhteishenki.

Onko jokin asia yllättänyt?

Elisa: Erittäin positiivinen yllätys oli pitkä ja hyvä perehdytysjakso. Uusia järjestelmiä ja tehtäviä harjoiteltiin useamman kerran ja tuetusti, joten ei haitannut, jos ja kun kaikki oli uutta! Myös työn jaksottamisen vapaus ja joustavuus olivat positiivisia yllätyksiä.

Ida: Asia, joka ei ehkä niinkään ole kovin yllättävää, mutta mielestäni kiehtovaa on se, kuinka paljon eri osaajia Veritaksella työskentelee ja kuinka laaja tietämys ja osaaminen täällä on. On hienoa nähdä, että yhdessä ja samassa yrityksessä voi työskennellä näin monissa eri tehtävissä ja erilaisilla osa-alueilla.

Marcus: On ollut mahtavaa huomata yhtiössä vahva yhteisöllisyyden tunne.

Matilda: Veritaksessa vallitseva luottamuksen ilmapiiri ja sen luoma vapaus tehdä työtä. Lähtökohtainen oletus on, että hommat hoituvat eikä jatkuvasti vahdita tai määrätä asioita.

Selim: Miten paljon kiinteistöjen hoitaminen vaatii että työstä tulee hyvä lopputulos.

Kiitos Elisa, Ida, Marcus, Matilda ja Selim osaamisesta, innosta ja ideoista, jotka olette tuoneet Veritakseen!