Sommararbetare på Veritas år 2022: Elisa Rantalainen, Ida Mäkelä, Marcus Lyne, Matilda Sokka och Selim Lauren.

Sommarjobbarna uppskattar trevliga kollegor samt inlärning av nytt i en fin miljö

2.8.2022, Nyheter och pressmeddelanden

Det har blivit dags att presentera sommarjobbarna för sommaren 2022. Elisa Rantalainen, Ida Mäkelä, Marcus Lyne, Matilda Sokka och Selim Laurén besvarade fyra kluriga frågor om sitt arbete på Veritas. Sommarvikarierna är värdefulla tillskott till Veritas arbetsmiljö och de möjliggör att arbetet pågår utan problem också under semesterperioden. Tack att ni valde Veritas!

Vilka arbetsuppgifter har du i Veritas?

Elisa: Jag jobbar som kontorsassistent i kontorstjänster. Mina arbetsuppgifter är mångsidiga, såsom beställning av kontorsartiklar och livsmedel, beställning av mötes- och trakteringsarrangemang och dukning, upprätthållandet av allmänna ordningen på kontoret, skötsel av telefonväxel, hantering och sortering av posten samt pappersarkivering. Jag hjälper också med uppgifter inom ekonomiförvaltning, pensionsutbetalning, kommunikation samt gör små översättningar.

Ida: Jag jobbar i försäkringsteamet och sköter om ärenden gällande försäkringar och arbetar med kundtjänst.

Marcus: Jag arbetar som juristpraktikant på juridik och compliance -sektorn, var jag får omfattande ansvar i uppdrag av varierande juridiska disciplin.

Matilda: Jag arbetar inom juridik och compliance -sektorn som sommarvikarie inom ansvarsfullhets- och kommunikationsuppgifter. Jag har följt upp vilka arbetsuppgifter hör till hållbarhetschefen och kommunikationsavdelningen och hjälpt till med dem. I praktiken består mina arbetsuppgifter bland annat av intern och extern kommunikation, utveckling av webbsidans tillgänglighet, följa upp nyhetsflödet, organisering av personalundersökningen samt olika webbinarer och utbildningar. Dessutom deltar jag i planering och förverkligande av Veritas ansvarsfullhetsprogram.

Selim: Jag jobbar på fastighetsavdelningen. Det är andra sommaren som jag jobbar för Veritas. Jag jobbar på tekniska sidan och var det behövs hjälp.

Vad har du lärt dig under den tid du arbetat i Veritas?

Elisa: Eftersom jag studerar nordiska språk, fäster jag uppmärksamhet på inlärning av nya svenska ord och termer. Jag har också lärt mig mycket nytt om pensioner, olika system samt kontorsarbete (som inte alls är tråkigt!)

Ida: Jag lär mig hela tiden något nytt, vilket är roligt. Att få en bättre förståelse över pensionsförsäkringar är både intressant och lärorikt.

Marcus: Jag har redan under min första arbetsvecka lärt mig mycket om mina kommande arbetsuppgifter och fått en heltäckande bild av den juridiska dimensionen i bolagets olika processer.

Matilda: Jag har lärt mig djupare hur pensionssystemet fungerar i Finland. Jag har också lärt mig nya saker om företagsansvar och rapportering av den samt ansvarsfullhet inom finansbranschen i allmänhet. Varje dag för med sig något nytt.

Selim: Jag har lärt mig hur man ser en helhets bild på fastigheterna och inte bara några år framöver eller på en enskild fastighet.

Vad har varit det bästa med sommarjobbet?

Elisa: Det bästa är definitivt trevliga arbetskamrater! Från och med första dagen har alla tagit mig emot med värme och glädje och alla är lättillgängliga. Efter två långa år i distansundervisning är det trevligt att jobba på kontoret och samtidigt hålla hemmet helt fritt från distansarbete.

Ida: Det bästa har varit att få lära sig nya saker och utvecklas i arbetet. Det som också har varit bra är att det alltid finns någon att fråga och någon som gärna hjälper till när det är något man undrar över. Bland det bästa har också varit att hjälpa kunder och speciellt då man märker att kunden blir nöjd och fick den hjälp som behövdes, då blir man själv på gott humör! Att arbetsomgivningen är trevlig och kollegorna är trevliga.

Marcus: En alldeles fantastisk arbetsmiljö och kontorskultur. Det bästa i själva arbetsuppgifterna är juristpraktikantens omfattande ansvar och förtroende och att man vid behov även kan konsultera andra sakkunniga kolleger.

Matilda: Det bästa har varit möjligheten att själv organisera mina arbetsuppgifter och möjlighet att arbeta på distans. Med hjälp av dem kan man optimera sitt arbete. När man känner sina egna arbetssätt kan man göra arbete som kräver fokus då man själv har den skarpaste tiden av dagen. På motsvarande sätt kan arbetsbelastningen också fördelas över dagen eller veckan.

Selim: Man lär sig hela tiden nya saker inom branschen och såklart avdelningens bra sammanhållning.

Har någonting varit överraskande?

Elisa: En mycket positiv överraskning var den långa och bra introduktionsperioden. Jag fick öva nya system och uppgifter flera gånger med stöd så det gjorde ingenting även om allt var nytt! Även frihet att indela arbetsdagen och flexibilitet var positiva överraskningar.

Ida: Något som inte direkt är så överraskande men snarare något som jag är fascinerad av är vilken mängd kunskap det finns inom Veritas och hur bred kunskapen bland alla arbetare är. Jag tycker det är fint att se hur många olika ämnesområden det finns att arbeta med på en och samma arbetsplats.

Marcus: Det har varit fint att få se en så stark gemenskapskänsla i bolaget.

Matilda: Atmosfären av förtroende som råder i Veritas hämtar frihet till arbetet. Utgångspunkten är att saker blir gjorda utan ständig övervakning eller förordnande.

Selim: Hur mycket det krävs att sköta om fastigheterna för att få ett bra resultat.

Tack Elisa, Ida, Marcus, Matilda och Selim för den kompetens, iver samt de idéer ni hämtat till Veritas!