HR-asiantuntija Tiia Helenius

Tiia Helenius: Hyvä työpaikka rakentuu avoimuudesta, toisten tsemppaamisesta ja tekemisen meiningistä

20.8.2020, Uutiset ja lehdistötiedotteet

Kuka olet ja mitä tulit tekemään Veritakseen?

Olen Tiia Helenius ja aloitin kesäkuun alkupuolella henkilöstöasiantuntijana Veritaksen pääkonttorilla Turussa kolmen hengen pienessä mutta tehokkaassa HR-tiimissä.

Vastuulleni kuuluvat ensisijaisesti sisäiseen viestintään, yrityskulttuurin kehittämiseen, palkitsemiseen  ja HR-järjestelmiin  liittyvät tehtävät. Työpäiviini kuuluu myös paljon esimiesten ja koko henkilöstön tukemista erilaisissa kysymyksissä.

Teemme tiivistä yhteistyötä viestintätiimin kanssa, ja olen myös päässyt osaksi henkilöstöstä koostuvaa monialaista viestintäryhmää. Veritaksessa on hienosti lähdetty kohti uudenlaista viestintäkulttuuria, missä tavoitteena on, että jokainen viestii rohkeasti niin talon sisä- kuin ulkopuolellakin.

Minkälainen taustasi on ja mitä hyviä käytäntöjä toisit tälle työpaikalle?

Muutin keväällä Jenkeistä takaisin Suomeen koronan vauhdittamana. Taustani on rekrytoinnin ja HR:n tehtävissä, mutta uudessa maassa otin pienen irtioton ja työskentelin pääosin lokalisoinnin parissa Googlella ja Applella. Sain kasan mahtavia kokemuksia, mutta on ollut ihanaa asettua takaisin Suomeen ja palata myös ammatillisille juurilleni.

Hyvä työpaikka rakentuu mielestäni toisiaan tsemppaavista ja auttavista ihmisistä, avoimesta kommunikoinnista ja hyvästä tekemisen meiningistä. Itse toivon tuovani mukanani roppakaupalla rempseää pohjalaista asennetta ja huumoria sekä toivottavasti myös jotain uusia ideoita ja ajatuksia mm. yrityskulttuurin kehittämiseen.

Mistä nautit vapaa-ajallasi?

Olen ikäni pelannut eri joukkuelajeja, lentopalloa etunenässä, mutta kiinnostusta riittää kaikenlaisiin liikkuviin palloihin. Tällä hetkellä lähes kaikki vapaa-aika kuluu kuitenkin kahden päiväkoti-ikäisen kanssa touhutessa. Näin ruuhkavuosina nautinkin erityisesti, jos pääsen iltaisin itsekseni urheilemaan tai saan kuunnella rauhassa äänikirjaa pyykkejä viikatessa (tätä olisi ollut nuorempana vaikea uskoa).

Veritas haluaa olla yhä vastuullisempi toimija, mitkä ovat arjen ekovinkkisi?

Meillä yritetään tunnollisesti lajitella jätteet, ajaa sähköllä ja ostaa kotimaista (erityisesti ruoka ja vaatteet) aina, kun mahdollista.

Mikä on lempipaikkasi?

Meillä on aivan ihana koti meren läheisyydessä, joten tällä hetkellä ei ole maailmassa parempaa paikkaa! Ykköspaikasta tiukkaa vääntöä käyvät kuitenkin myös Havaijin paratiisisaaret ja Kalifornian maaginen Disneyland.