Tiia Helenius HR

Tiia Helenius: Öppenhet, solidaritet och aktivitet skapar en god arbetsplats

20.8.2020, Nyheter och pressmeddelanden

Vem är du och vad kom du för att göra i Veritas? 

Jag heter Tiia Helenius och jag började i början av juni som personalspecialist vid Veritas huvudkontor, i ett litet men effektivt tre personers HR-team. Till mina ansvarområden hör i första hand uppgifter gällande intern kommunikation, utveckling av företagskultur, belöning och HR-system. En stor del av mina arbetsdagar går också åt till att stöda förmännen och hela personalen i olika frågor.  

Vi samarbetar tätt tillsammans med kommunikationsteamet, och jag har också fått bli en del av personalens mångprofessionella kommunikationsgrupp. Inom Veritas har man på ett fint sätt börjat bygga en ny kommunikationskultur, där målet är att var och en kommunicerar modigt både inom och utanför huset.  

Hurdan är din bakgrund och vilka goda praxis hämtar du med dig? 

På våren flyttade jag tillbaka till Finland från USA, då koronasituationen tog fart. Jag har en bakgrund med rekryterings- och HR-uppgifter, men i det nya landet jobbade jag i huvudsak med lokalisering inom Google och Apple. Jag fick en massa goda erfarenheter, men det har varit härligt att komma tillbaka till Finland och slå sig ner här, samt återgå till mina yrkesinriktade rötter.  

Enligt mig består en bra arbetsplats av människor som uppmuntrar och hjälper varann, öppen dialog och en trevlig atmosfär där man får saker gjorda. Själv hoppas jag att kunna bidra med en sprittande österbottnisk attityd och humor samt förhoppningsvis nya idéer och tankar för att bl.a. utveckla företagskulturen.   

Vad njuter du av på din fritid? 

Hela livet har jag spelat olika lagsporter, framför allt volleyboll, men intresse finns för alla slags bollspel. För tillfället går nästan all fritid till mina två barn i dagisåldern. Under dessa småbarnsår njuter jag speciellt om jag på kvällarna får möjlighet att idrotta själv eller i lugn och ro lyssna på en ljudbok medan jag viker byk (det här hade varit svårt att tro som yngre). 

Veritas vill vara en allt ansvarsfullare aktör, vilka är dina ekotips i vardagen? 

Hos oss försöker vi flitigt sortera avfall, köra med elbil och köpa inhemskt (speciellt mat och kläder) alltid när det är möjligt.  

Vilket är ditt favoritställe? 

Vi har ett underbart hem i närheten av havet, så just nu finns inget bättre ställe i världen! Hawaiis paradisöar och Kaliforniens magiska Disneyland tävlar också hårt om första platsen.