Ilmakuva Veritaksen värikkäästä pääkonttorista, Retoriikasta, jonka katolla on kymmeniä aurinkopaneeleja.

Veritaksen kaikki kiinteistöt käyttävät nyt päästötöntä energiaa

21.6.2022, Uutiset ja lehdistötiedotteet

Kaikki Veritaksen kiinteistöissä käytetty energia on kesäkuun alusta alkaen ollut päästötöntä. Lämmitysenergiaa on vaihdettu uusiutuviin energianlähteisiin erityisesti vuodesta 2021 lähtien.

”Olemme siirtyneet uusiutuvaan kaukolämpöön kiinteistöissämme sitä mukaa, kun se on eri puolilla Suomea ollut mahdollista. Tänä keväänä Kokkolan kiinteistöjen lämpösopimukset on saatu päivitettyä vihreään kaukolämpöön ja sen myötä viimeistenkin kiinteistöjemme lämmitysenergia on nyt uusiutuvaa”, kertoo Veritaksen tekninen asiantuntija Annika Rantanen.

Veritaksen tavoitteena oli päästöttömän energian käyttö kaikissa kiinteistöissä vuoteen 2025 mennessä, ja se on nyt saavutettu.

Tavoitteena kiinteistöjen hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä

Veritaksen kiinteistöissä on tehty energiankulutusseurantaa jo vuodesta 2001. Energiankulutuksella on suora yhteys kiinteistöjen hiilijalanjälkeen ja sen myötä ympäristövaikutuksiin. Veritaksessa on tehty töitä hiilijalanjäljen pienentämiseksi muun muassa päivittämällä kaikki kiinteistöissä käytettävä sähköenergia uusiutuvaksi, rakentamalla aurinkovoimaloita ja hyödyntämällä maalämpöä.

”Vielä muutama vuosi sitten huomattava osa kiinteistöjen päästöistä aiheutui lämmitysenergiasta. Uusiutuvan energian ansiosta kiinteistöjen kokonaispäästöt ovat pudonneet merkittävästi, mutta töitä hiilineutraaliuden saavuttamiseksi on tehtävä vielä paljon” Rantanen sanoo.

Työt jatkuvat hiilineutraaliutta kohti, mutta haastetta aiheuttavat muun muassa jätteet ja kylmäaineet. Tavoitteena on Veritaksen kaikkien kiinteistöjen hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä.