Veritas kesätyöntekijät 2020, vasemmalta oikealle: Annika Rantanen, Filip Lundsten, Ida Mäkelä ja Albert Mattsson.
Veritas kesätyöntekijät 2020, vas. Annika Rantanen, Filip Lundsten, Ida Mäkelä ja Albert Mattsson.

Veritaksen kesätyöntekijät ovat oppineet tiimityötä, viestintää ja arvostamaan eläkejärjestelmää

7.8.2020, Uutiset ja lehdistötiedotteet

Veritaksen kesätyöntekijät Albert Mattsson, Ida Mäkelä, Filip Lundsten ja Annika Rantanen ovat innolla ja taidolla tehneet työtä eri osastoilla – kiitos siitä! He kertovat kokemuksiaan ja mitä ovat oppineet esim. yrittäjyydestä ja eläkevakuutuksista.

Mitä olet oppinut, kun olet tehnyt työtä Veritaksessa?

Filip: Kesän aikana olen oppinut paljon IT-järjestelmistä ja niiden ylläpidosta, joiden avulla Veritas pyörii. Olen myös saanut hyvän kuvan siitä, miten viestintä on osa yritystä ja saa työt pyörimään ja kaiken toimimaan.

Ida: Olen saanut selkeämmän kokonaiskuvan yhtiön toiminnasta ja käsityksen siitä, miten eläkkeet ja vakuutukset toimivat. Tutustuminen Veritaksen toimintaan on ollut mielenkiintoista, koska olen saanut nähdä mitä eri osastoja tarvitaan yhtiön sisällä, jotta yhtiö toimii parhaalla mahdollisella tavalla. 

Albert: Aidosti kaksikielisessä työympäristössä kielitaitoni ovat kehittyneet valtavasti, varsinkin kirjoitustaitoni. Olen oppinut myös paljon eläkejärjestelmästä kokonaisuutena, ja erityisen paljon työkyvyttömyyseläkkeistä, sillä pääasialliset työtehtäväni liittyvät juuri työkyvyttömyyseläkkeiden muutoksenhakuprosessiin. 

Annika: Työskentelen Veritaksen kiinteistöosastolla. Olen oppinut kesän aikana paljon sijoitustoiminnasta, erityisesti kiinteistösijoittamisesta. Työskentelen pienessä ryhmässä, joten tiimityöskentelytaidot ovat olleet merkittävässä roolissa ja opettaneet uutta. Kesätyö Veritaksessa on antanut minulle paljon.

Vinkkisi muille nuorille kesätöihin tai työnhakuun liittyen?

Filip: Kaikki järjestyy lopulta, pitää vain olla aktiivinen ja kiinnostunut. Myöskin hankalissa tilanteissa, kuten koronan aikana, pitää olla nopea. Omasta kokemuksesta puhun: voit olla sisällä yrityksessä 
kuten Veritas jo kahden viikon päästä siitä, kuin lähetit hakemuksen.

Ida: Haluaisin kannustaa muita kesätyöhakijoita kokeilemaan uusia asioita ja uskaltamaan hakea tehtäviä, joita ei ole aikeisemmit tehnyt. Kokemuksen kautta oppii parhaiten ja usein voi ottaa mukaan jotain hyvää työpaikasta toiseen. 

Albert: Oikea suhtautuminen töitä kohtaan! Kannattaa olla avoin ja avarakatseinen. Uskon myös, että jos nämä kaksi asiaa pitää mielessään, niin tulevaisuudessa löytää varmasti töitä.

Annika: Kesätyötä hakiessa kannattaa olla rohkeasti oma itsensä. Myös verkostoituminen kesätyösuhteen aikana on ensiarvoisen tärkeää ja voi tulevaisuudessa hyödyttää yllättävänkin paljon.

Oletko oppinut jotain yrittäjyydestä tai eläkkeistä?

Filip: Olen laajentanut omaa verkostoani, kiitos tämän kesätyön. Verkosto on yksi yrittäjän tärkeimmistä edellytyksistä kehittyä omalla alalla.

Ida: Olen oppinut paljon eläkkeistä ja vakuutuksista, koska olen päässyt näkemään osan itse prosessista esim. eri hakemuksista ja päätöksistä. Yrittäjyydestä olen päässyt näkemään mitä kaikkea täytyy tehdä ”kulissien takana”, esim. arkistointi, postitus ja puhelinvaihde. 

Albert: Olen oppinut valtavasti. Kun aloitin Veritaksessa tiesin hyvin vähän eläkkeistä ja eläkejärjestelmästämme, mikä ei ole ihme ottaen huomioon, että olen vasta 23 vuotta vanha. Veritaksessa olen kuitenkin ymmärtänyt, kuinka tärkeitä työeläkeyhtiöt ovat instituutioina tälle maalle, ja minkä takia on myös erittäin tärkeää, että pidämme hyvää huolta eläkejärjestelmästämme. 

Annika: Vaikka en suoranaisesti työskentele eläkevakuutuksien parissa, olen oppinut kesän aikana paljon alasta Veritaksen kattavan perehdytysohjelman ansiosta. Olen hyödyntänyt monia opittuja tietoja omassa työtehtävässäni ja koen perehdytyksen olleen kokonaisuudessaan ensiluokkaista.