Veritas sommarjobbare 2020, från vänster Annika Rantanen, Filip Lundsten, Ida Mäkelä och Albert Mattsson.
Veritas sommarjobbare 2020, fr. vänster Annika Rantanen, Filip Lundsten, Ida Mäkelä och Albert Mattsson.

Veritas sommarjobbare har lärt sig teamarbete, kommunikation och att uppskatta pensionssystemet

7.8.2020, Nyheter och pressmeddelanden

Veritas sommarjobbare Albert Mattsson, Ida Mäkelä, Filip Lundsten och Annika Rantanen har med iver och talang jobbat på olika avdelningar – tack för det! De berättar om sina erfarenheter och vad de lärt sig om bl.a. företagande och pensionsförsäkringar.

Vad har du lärt dig av att jobba i Veritas?

Filip; Jag lärt mig mycket om IT-systemen och deras uppehåll, som får Veritas att snurra. Jag också fått en bra bild över kommunikationen i större företag och att den är knutpunkten till att allting ska fungera.

Ida: Jag har lärt mig om själva verksamheten och fått en klarare helhetsbild av hur pensioner och försäkringar fungerar. Jag har också fått se vilka olika avdelningar som behövs i bolaget för att allt ska fungera, det har varit lärorikt.

Albert: I en genuint tvåspråkig arbetsmiljö har mina språkliga kunskaper utvecklats enormt, speciellt de skriftliga. Givetvis har jag även lärt mig en hel del om pensionssystemet i sin helhet. Speciellt mycket har jag lärt mig om invalidpension, eftersom mina huvudsakliga arbetsuppgifter kretsar kring besvärsprocessen gällande invalidpensioner. 

Annika: Jag jobbar i Veritas fastighetsavdelning. Under sommaren har jag lärt mig mycket om placeringsverksamhet, speciellt fastighetsplaceringar. Jag jobbar i en liten grupp, där det är viktigt att kunna jobba i team, vilket lärt mig mycket. Sommar jobbet i Veritas har gett mig mycket.

Ditt tips till andra unga som sommarjobbar eller söker sommarjobb?

Filip: Det löser sig bara man är aktiv och intresserad. Även i dessa tider nu under Corona, gäller det att hålla ögonen öppna för intressanta möjligheter och att vara snabb. Av egen erfarenhet vet jag att man kan vara inne i ett företag som Veritas på under två veckor efter att ansökan skickats in.

Ida: Mitt tips till andra unga som söker jobb är att våga testa nya saker och även sådant som känns obekant. Det är alltid lärorikt att få nya erfarenheter och se hur olika arbetsplatser fungerar. Ofta kan man ta med något som man lärt sig på en arbetsplats till en annan. 

Albert: Det gäller att ha en bra attityd! Att förhålla sig öppen gentemot allt slags arbete är enormt viktigt. Ifall man lyckas vara det så tror jag att man kommer att hitta jobb även i framtiden. 

Annika: Då man söker sommarjobb lönar det sig att vara modigt sig själv. Det är också viktigt att skapa nätverk under sommarjobbet, dem kan man ha överraskande mycket nytta av i framtiden. 

Har du lärt dig något om företagande eller pensioner?

Filip: Jag har under sommaren kunnat bygga upp ett bredare nätverk tack vare sommarjobbet.
Nätverk är bland det viktigaste för en företagare.

Ida: Jag har lärt mig en hel del nytt om både pensioner och försäkringar, eftersom jag fått se en del av processen gällande t.ex. olika ansökningar och beslut. Om företagande har jag lärt mig om sådant som ska skötas ”bakom kulisserna”, t.ex. arkivering, postning och telefonväxel. 

Albert: Jag har lärt mig massor. Då jag började på Veritas visste jag väldigt lite om pensioner eller pensionssystemet, vilket inte är så konstigt då jag endast är 23 år gammal. Men efter att ha jobbat i Veritas har jag insett hur viktiga institutioner arbetspensionsbolagen är, och varför det är enormt viktigt att ta hand om vårt pensionssystem. 

Annika: Trots att jag inte direkt jobbar med pensionsförsäkring har jag lärt mig mycket om branschen i sommar tack vare Veritas heltäckande inskolningsprogram. Jag har utnyttjat många av lärdomarna i mina arbetsuppgifter och tycker att inskolningen i sin helhet var förstklassig.