Veritaksen kiinteistöjohtaja Peter Karlsson jää eläkkeelle – ”jään kaipaamaan työkavereita ja yhteistyökumppaneita”

30.11.2022, Uutiset ja lehdistötiedotteet

Veritaksen pitkäaikainen kiinteistöjohtaja Peter Karlsson on jäämässä eläkkeelle marraskuun lopussa. Tänä syksynä eläkkeelle on hakeutunut moni muukin, sillä vuodenvaihteessa työeläkkeisiin on tulossa iso korotus.

”Alkuperäisen suunnitelman mukaan minun oli tarkoitus jäädä eläkkeelle jo aiemmin. Olen hiukan myöhässä jo”, Karlsson naurahtaa.

Karlsson tuli Veritakseen (silloiselta nimeltään Verdandi) syyskuussa 1998. Yhtiö oli noihin aikoihin kasvanut ja hankkinut paljon uusia kiinteistöjä. Kiinteistöjen ylläpitoon, hoitoon ja kehittämiseen tarvittiin vahvistusta.

”Tulin kiinteistötiimin vetäjäksi, ja siitä tehtävästä jään myös eläkkeelle. Roolini on vuosien myötä kyllä hiukan kasvanut. Alussa oli roolini sijoituspäätösten valmistelussa pienempi.”

Veritas on Karlssonin aikana tehnyt kiinteistösijoituksillaan markkinoihin verrattuna kohtalaisen hyvää tulosta. Siihen on siivittänyt uskallus ottaa hallittuja riskejä ja sijoittaa myös isoihin kohteisiin.

”Meille on tärkeää tuntea asiakkaamme”

Kiinteistöalalla Veritaksen kiinteistötiimi tunnetaan ja sitä arvostetaan. Menestyksen salaisuus on Karlssonin mielestä siinä, että Veritaksessa on painotettu suoraa kiinteistöomistusta ja omaa panosta kaikessa tekemisessä.

”Olemme yrittäneet pysyä lähellä markkinaa. Meille on tärkeää tuntea asiakkaamme eli vuokralaisemme. Sitä kautta pystymme vastaamaan heidän odotuksiinsa.”

Karlsson on ylpeä siitä, että hän on tiiminsä kanssa voinut tuottaa asiakkaille lisäarvoa ja samalla tehdä omistusmielessä hyvää tulosta. Kesällä 2021 valmistunut Taideyliopiston uudishanke on yksi mieleen painunut esimerkki viime vuosilta.

Veritas voitti Taideyliopiston rakennushankkeesta järjestetyn ideakilpailun vuonna 2017 yhdessä JKMM arkkitehtien ja Lujatalon kanssa. Niin sanotun Myllytontin alueelle Sörnäisissä nousi pitkän, koronan värittämän rakennusprojektin jälkeen hieno itäinen kampus yliopistolle.

”Projekti oli iso, mutta lopputulos on kaikin puolin hyvä. Tänä vuonna Taideyliopiston Mylly-rakennus palkittiin vuoden betonirakenteeksi.”

Seuraava isompi projekti on Töölön sairaala-alueen kehittäminen Helsingissä.

”Ensi kesän jälkeen alueen vanhoja kiinteistöjä aletaan purkaa. Seuraajalleni jää vähän tehtäviä siellä”, Karlsson hymyilee.

Enemmän aikaa perheelle ja lapsenlapsille

Karlsson aikoo eläköitymisensä jälkeen jatkaa vielä joissakin kiinteistöalan luottamustehtävissä.

”Olen viihtynyt töissä ja ollut aika työorientoitunut. Työstäni jään kaipaamaan erityisesti työkavereita ja yhteistyökumppaneita. Toisaalta olen aina ollut sellainen henkilö, joka yrittää katsoa eteenpäin. Jatkossa minulla on enemmän aikaa perheelle, lapsenlapsille ja harrastuksille.”

Karlsson kertoo, että hän on suorittanut golfin ajokortin eli green cardin, mutta ei ole koskaan aloittanut pelaamista.

”Nyt siihenkin olisi mahdollisuus, mutta en lupaa mitään.”