Veritas fastighetsdirektör Peter Karlsson går i pension – ”jag kommer att sakna kollegorna och samarbetspartners”

30.11.2022, Nyheter och pressmeddelanden

Veritas långvariga fastighetsdirektör Peter Karlsson går i pension i slutet av november. I höst har många andra också ansökt om pension eftersom arbetspensionen kommer att höjas rejält vid årsskiftet.

”Enligt ursprungliga planen skulle jag gå i pension redan tidigare. Jag är redan lite sen”, säger Karlsson skrattande.

Karlsson kom till Veritas (då Verdandi) i september 1998. Vid den tiden hade bolaget växt och införskaffat många nya fastigheter. Det behövdes hjälp med att underhålla och utveckla fastigheterna.

”Jag började som chef för fastighetsteamet och ur den positionen går jag också i pension. Min roll har visserligen utvecklats under åren. I början var den mindre i beredningen av placeringsbesluten.”

Veritas har med sina fastighetsplaceringar gjort hyfsat gott resultat i jämförelse med marknaden överlag under Karlssons tid. Resultatet har åstadkommits genom att våga ta måttliga risker och placera i större fastighetprojekt.

”För oss är det viktigt att känna våra kunder”

Veritas fastighetsteam är både känt och uppskattat på fastighetsbranschen. Hemligheten bakom teamets framgången ligger enligt Karlsson i att ha fokus på att äga fastigheten direkt och egen insats i alla gärningar.

”Vi har strävat efter att hållas nära marknaden. För oss är det viktigt att känna vår kund det vill säga vår hyresgäst. På så sätt kan vi möta deras förväntningar.”

Karlsson är nöjd med att han tillsammans med teamet kunnat frambringa mervärde till kunderna och samtidigt uppnå bra resultat som ägare. Nybygget av Konstuniversitetet som blev färdigt under sommaren 2021 har fastnat i minnet från de senaste åren.

Veritas vann idétävlingen för konstuniversitetets byggprojekt år 2017 tillsammans med JKMM Arkkitehdit och Lujatalo. På den så kallade Myllytomten i Sörnäs byggdes efter en lång byggprocess under pandemin ett fint nytt campus för universitetet.

”Det var ett stort projekt, men resultatet var på alla sätt bra. Mylly-byggnaden utsågs också till årets betongkonstruktion.”

Följande stora projekt är utveckling av sjukhusområdet i Tölö, Helsingfors.

”Efter nästa sommar kommer rivningen av de gamla husen på området inledas. Min efterträdare får något att ta i med där”, säger Karlsson med ett leende.

Mer tid för familjen och barnbarnen

Karlsson kommer att fortsätta i några förtroendeuppdrag inom fastighetsbranschen även efter att han gått i pension.

”Jag har trivts med mitt jobb och jag är ganska arbetsorienterad. I mitt arbete kommer jag främst att sakna mina kollegor och samarbetspartners. Å andra sidan har jag alltid varit en person som försöker blicka framåt. I fortsättningen har jag mer tid för familjen, barnbarn och hobbyer.”

Karlsson berättar att han tagit golfens körkort, eller green card som det heter, men att han aldrig börjat spela.

”Nu finns det möjlighet för det också, men jag lovar inget.”