"Veritaksen pääkonttori."

Veritaksen uusi pääkonttori Turussa rakentui kunnianhimoisten ekologisten normien mukaan

12.1.2021, Uutiset ja lehdistötiedotteet

Veritas Eläkevakuutus muutti joulukuun puolivälissä uuteen pääkonttoriin Turun Kupittaalla. Veritaksen tavoitteena oli rakennuttaa ekologiset ja kestävän kehityksen mukaiset tilat, joita voi muunnella nykyaikaisen työyhteisön tarpeisiin. Talossa on kahdeksan kerrosta ja ullakkokerros edustustiloineen.

Trivium Retoriikalle on haettu Suomessa harvinaista Breeam Excellent -ympäristösertifikaattia. Toimistorakennuksen kaikissa teknisissä ratkaisuissa on huomioitu energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys. Myös terveeseen sisäilmaan on panostettu normaalia enemmän.

”Joka kerrokseen mahtuu noin sata työntekijää, eli kaikkiaan noin 700. Tällä hetkellä vapaata tilaa löytyy toisesta kerroksesta (noin 1000 m2). Niiden vuokraamisesta käydään neuvotteluja”, kertoo Veritaksen tekninen päällikkö Jarkko Saari.

Tilat edistävät avointa ja yhteistyöhakuista työkulttuuria

Veritaksen tilojen aula

Veritaksen työtiloissa on 2000 neliötä, joihin noin 140 työntekijää asettuu melko väljästi. Lähes 7000 neliötä vuokrataan muille toimijoille.

Kenellekään ei ole omaa paikkaa, vaan työtilan voi valita tarpeen mukaan. Tarjolla on myös neuvottelutiloja ja hiljaisia tiloja. Taukoja sekä yhteistyötä ja kohtaamisia varten henkilökunnalla on käytössään työkahvila, työlounge ja keittiötila.

”Henkilökunta on aktiivisesti ollut mukana kehittämässä uusia tiloja, INTO-työryhmän muodossa sekä kaikille avoimissa työpajoissa. Uskomme, että uudenlaiset, muunneltavat tilat edistävät avointa ja yhteistyöhakuista työkulttuuria”, kertoo Veritaksen toimitusjohtaja Carl Pettersson.

”Arvostamme myös pääkonttorimme sijaintia keskeisten liikuntaväylien kuten Turku-Helsinki -moottoritien ja juna-aseman vieressä”, Pettersson jatkaa.

Veritaksen käytössä on kolme ylintä kerrosta. Henkilöstöpalveluyritys Eezyllä on kaksi kerrosta ja Swecolla kaksi kerrosta. Sisääntulo­kerroksessa on aula ja kaikkien käytössä olevat neuvottelutilat sekä Konica Minoltan tilat. Aulasta lähtee yhdyskäytävä vieressä olevaan Turun teknologiakiinteistöjen rakennukseen. Trivium Retoriikkaan kuuluu myös kolmitasoinen pysäköintihalli.

Maalämpöä, aurinkoenergiaa ja latauspaikat sähköautoille

Veritaksen uuden pääkonttorin on rakentanut YIT. LVI-, sähkö ja automaatiosuunnittelun teki Sweco. Tilaaja Veritakselta saatiin tavoitteet: vastuulliset ratkaisut, vähäinen energiankulutus ja pienet ylläpitokulut.

Rakennus on liitetty kaukolämpöön, mutta geoenergia on ensisijainen lämmitys- ja jäähdytysmuoto. Tontin 18 maalämpö­kaivosta tulee merkittävä osuus rakennuksen tarvitsemasta lämmöstä ja jäähdytyksestä.

Aurinkosähköpaneeleja on tulossa, vaikka kattomuodon vuoksi ei kovin suurta voimalaa. Aurinkosähkö on tarkoitus käyttää ilmanvaihtokoneiden tarpeisiin. Lämpöä ja jäähdytystä jaetaan pääasiassa kattosäteilijöillä. Pihalla on myös latauspaikat sähköautoille sekä hyvät polkupyörien säilytystilat.

Julkisivun levyt vaihtavat väriä auringonvalon mukaan, sisätiloissa puusepäntyötä

Rakennuksen ainutlaatuinen V-muotoinen runko on tehty betoni-elementeistä. Julkisivu koostuu alumiinikomposiittilevyistä, joiden pintaan on maalattu useampi väri päällekkäin, automaalauksesta tutulla tekniikalla. Siksi levy vaihtaa väriä auringonvalon mukaan. Julki­sivumateriaalina alumiinikomposiitti­levy on näyttävä, ja se pysyy ryhdissään lämpö­tilan vaihteluista huolimatta.

Sisätiloihin valittiin betonin ja saarnen sävyt sekä pehmeät vihreän ja punaruskean sävyt. Veritaksen kahta toimistokerrosta yhdistää leveä sisäporras.

Portaan rakenteissa ja viherseinässä on paljon puusepäntyötä, kuten muissakin puu­pintaisissa sisäkatoissa ja väliseinissä.

Veritaksen omistama edellinen pääkonttori Turun keskustassa Olavintiellä vuokrataan myöhemmin keväällä toimistokäyttöön, hyvin todennäköisesti Turun kaupungille.

Veritas on yrittäjän eläkevakuuttaja, inhimillisellä otteella. Veritas hoitaa noin 110 000 henkilön työeläketurvaa ja hallinnoi 3,6 miljardin arvoista sijoitussalkkua. Vastuullisuus ohjaa Veritaksen sijoituksia, asiakastyötä ja arjen toimintaa.