Henkilö hymyilee ja vieressä on teksti, jossa lukee että Veritas on antanut iloa ja aikaa yksinäisille vanhuksille.

Veritas antaa iloa ja aikaa yksinäiselle ja vähävaraiselle vanhukselle

19.11.2020, Uutiset ja lehdistötiedotteet

Lahjoitamme tänäkin vuonna joulukorttirahat hyvään tarkoitukseen. Teemme yhteistyötä vanhuspalvelu Gubben kanssa vanhusten tukemiseksi ja yksinäisyyden ehkäisemiseksi. Samalla tuemme nuorten työllisyyttä.

Vanhuusvuosien pitäisi olla meille niitä onnellisimpia. Valitettavasti monelle näin ei kuitenkaan ole. Suomessa suuri osa vanhuksista kärsii yksinäisyydestä ja masennuksesta.

Veritas antaa yhteistyössä ei-sairaanhoidollisen vanhuspalvelu Gubben kanssa lahjaksi iloa ja aikaa yksinäiselle, vähävaraiselle vanhukselle. Samalla Gubbe työllistää nuoren vuodeksi eteenpäin merkityksellisen osa-aikatyön pariin, ja auttaa näin myös ehkäisemään nuorten syrjäytymistä.

”Me Veritaksessa hoidamme vakuutettujemme eläketurvaa työuran alusta saakka, ja turvaamme toimeentulon työvuosien jälkeen. Gubbe-yhteistyön kautta saamme tukea meille tärkeitä asioita: ikäihmisten hyvinvointia ja nuorten työllistymistä”, sanoo Veritaksen eläkepalvelupäällikkö Mirka Salmi.

”Gubbessa suhtaudutaan vastuullisesti nuorten työllistämiseen. Tämä työ on monen nuoren ensimmäinen työpaikka, ja on tärkeää saada opastusta työuran alkutaipaleella”, Salmi jatkaa.

Sydänystävä auttaa ja kuuntelee, ulkoillaan ja puuhaillaan yhdessä

Gubbe etsii yksinäisen ja vähävaraisen vanhuksen sekä vanhukselle oman Gubbe-Sydänystävän, eli nuoren, joka perehdytetään tarkasti työhön. Nuori saa jatkuvaa tukea työhönsä sekä luonnollisesti palkkaa.

Vanhus saa vuodeksi eteenpäin oman Gubbe-Sydänystävän, joka vierailee hänen luonaan viikoittain. Nuori auttaa arjen askareissa, kannustaa ulkoilemaan tai on ihan vain läsnä ja kuuntelee – mitä ikinä vanhus eniten kaipaakaan juuri sillä hetkellä.

Viestimme säännöllisesti vuoden aikana Gubbe-vanhuksemme ja hänen Sydänystävän kuulumisia sosiaalisessa mediassa, kannattaa siis seurata kanaviamme.