Person som ler med text intill som beskriver att veritas gett tid och glädje som julklapp åt ensamma åldringar.

Veritas ger glädje och tid åt en ensam åldring

24.11.2020, Nyheter och pressmeddelanden

Veritas donerar även i år sina julklappspengar till ett gott ändamål. Vi samarbetar med åldringstjänsten Gubbe för att stöda äldre och förebygga ensamhet. Samtidigt hjälper vi till med att sysselsätta unga.

Trots att våra dagar som äldre borde vara de lyckligaste i livet är det inte så för alla. Många finländska åldringar lider av ensamhet och depression.

Veritas ger i samarbete med den icke-sjukvårdsinriktade åldringstjänsten Gubbe tid och glädje åt en gammal, mindre bemedlad åldring. Samtidigt sysselsätter Gubbe en ung person för ett år till ett meningsfullt deltidsjobb. Det bidrar till att minska risken för utslagning bland unga.

”Vi sköter våra försäkrades pensionsskydd från och med början av deras arbetskarriär, och tryggar utkomsten när arbetsåren tagit slut. I och med Gubbe-samarbetet stöder vi för oss viktiga teman: välmående bland äldre och ungas sysselsättning”, säger Veritas pensionservicechef Mirka Salmi.

Samtal, utevistelser och annat skoj förgyller den äldres dag

Gubbe letar upp en ensam, mindre bemedlad åldring och en så kallad Hjärtevän, d.v.s. ung person som noggrant vägleds för sitt arbete. Den unga får ständigt stöd i sitt arbete och naturligtvis lön.

”Gubbe handlar ansvarsfullt vad gäller att anställa unga. Dethär arbetet är för många unga det allra första och det är viktigt att få vägledning”, säger Mirka Salmi.

Hjärtevännen besöker sin åldring varje vecka. Hjärtevännen hjälper och lyssnar, man går ut tillsammans eller annat trevligt som den äldre vill göra.

Veritas kommunicerar regelbundet ett år framöver om vår Gubbe-åldring och hens Hjärtevän i sociala medier, följ alltså med våra kanaler.