Kesäinen ilmakuva Veritaksen värikkäästä pääkonttorista, Retoriikasta, jonka katolla on kymmeniä aurinkopaneeleja. Taustalla näkyy Helsingin valtatie ja sen takana olevia muita kiinteistöjä.

Veritas Eläkevakuutus ja 586 muuta sijoittajaa vetoavat ilmaston puolesta

14.9.2021, Uutiset ja lehdistötiedotteet

Veritas Eläkevakuutus on allekirjoittanut 586 muun sijoittajan kanssa vetoomuksen (2021 Global Investor Statement to Governments on the Climate Crisis), jonka tarkoituksena on vauhdittaa valtioiden toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

”Yhdessä muiden instituutiosijoittajien kanssa ja yhteisillä toimintatavoilla mahdollisuutemme vaikuttaa on parempi kuin raivaamalla kukin omia polkujamme”, sanoo Veritaksen sijoitusjohtaja Kari Vatanen.

Vetoomuksella valtioita kannustetaan tiukentamaan kansallisia päästövähennystavoitteitaan ennen marraskuussa pidettävää YK:n ilmastokokousta. Vetoomuksen on koonnut The Investor Agenda -yhteisö, jonka tavoitteena on vauhdittaa siirtymää hiilineutraaliin talouteen.

Vetoomuksessa vedotaan valtioihin, jotta ne tekisivät osansa rajatakseen ilmaston lämpenemisen 1,5 asteeseen ja varmistaisivat toimillaan siirtymän hiilineutraaliin talouteen viimeistään vuonna 2050.

”Tämä yhteisvetoomus on erinomainen esimerkki tehokkaasta tavasta vaikuttaa, kun taustalla on maailmanlaajuisesti suuri joukko sijoittajia ja sijoitettavia pääomia. Yksin emme muutosta saisi aikaan”, sanoo Veritaksen vastuullisuuspäällikkö Eveliina Leino.

Veritaksen omana tavoitteena on hiilineutraali sijoitussalkku vuoteen 2035 mennessä.

”Tavoite edellyttää hiilijalanjäljen vaiheittaista pienentämistä jo lähivuosina, ja sen eteen teemme aktiivisesti työtä”, Leino kertoo.

Lue myös: