Veritas hakee kumppaneita kestävän kehityksen palvelujen innovointiin

9.2.2021, Uutiset ja lehdistötiedotteet

Future Impact Builder on digitaalisten finanssipalveluiden innovointiohjelma, jonka tavoitteena on luoda uusia kestävän kehityksen palveluita yhdessä kumppaniyritysten sekä ulkoisten kehittäjien, kuten teknologiayritysten ja fintechien, kanssa.

Ohjelman pääteemana on kestävä kehitys, ja sen kumppaneina toimivat pankki ja varainhoitaja Aktia, finanssialan IT- ja viestintäpalveluita tarjoava PostNord Strålfors sekä työeläkevakuuttaja Veritas. Tarkoituksena on etsiä uusia ratkaisuja erityisesti varainhoitoon, työhyvinvointiin, sekä yritysten maksu- ja rahoituspalveluihin liittyen.

Koska kyseessä on avoin innovaatio-ohjelma, ovat myös ennalta määriteltyjen teemojen ulkopuolelta tulevat aihiot tervetulleita.

Ei julkisteta voittajaa, vaan tuodaan innovaatioita toteutettaviksi

Toisin kuin useissa samantyyppisissä ohjelmissa, Future Impact Builderin tarkoituksena ei ole julkistaa voittajaa tai luoda hypeä, vaan tuoda uusia innovaatioita toteutettavaksi.

Hankkeen takana toimivat Fintech Farm ja Enfuce, jotka ovat molemmat kokeneita kehitys- ja innovaatio-ohjelmien kanssa. Usein vastaavien ohjelmien lopputulos on PR:ää, eikä oikeaa uutta liiketoimintaa. Tällä kertaa asiat hoidetaan kuitenkin toisin. Ohjelmassa ei jaeta palkintoja, vaan tarkoituksena on aidosti kehittää ratkaisuja, jotka vietäisiin tuotantoon asti. Reguloidun, finanssiteknologiaratkaisuja tarjoavan Enfucen rooli prosessin fasilitoijana ja ongelmanratkaisijana on merkittävä, sillä useimmiten yhteistyö kaatuu teknologia- ja compliance-haasteisiin.

Veritas haluaa tukea yrittäjien sosiaaliturvaa ja taloutta uusilla palveluilla

Kumppanit Aktia, PostNord Strålfors ja Veritas toimivat eri rooleissa finanssialalla, mutta heitä yhdistää sama näkemys ja arvot. Teknologia tulee olemaan merkittävässä roolissa kestävämmän tulevaisuuden luomisessa. Jotkin kumppaneista tuovat myös omia ohjelmistorajapintojaan ja dataansa ohjelman osallistujien käytettäviksi.

”Uusi teknologia on myös eläkevakuuttajien kiikarissa. Haluamme uusilla palveluilla tukea ja selkeyttää yrittäjien ja pienyritysten sosiaaliturvaa ja taloutta. Lisäksi olemme keränneet merkittävän määrän dataa työkyvyttömyyteen liittyen, ja haluammekin haastaa data-analyytikot ja koneoppimisen asiantuntijat selvittämään, miten sitä voisi hyödyntää. Työkyvyttömyyden ehkäisyn yhteiskunnallinen vaikutus on valtava”, kertoo Veritaksen asiakkuusjohtaja Mika Paananen.

Ohjelma on kohdennettu pääosin pohjoiseurooppalaisille teknologiayrityksille, fintecheille ja muille innovaattoreille, ja se koostuu neljästä vaiheesta:

  • Haku- ja matchmaking-vaiheesta, joka kestää maaliskuun puoliväliin
  • Kahden kuukauden iteraatiovaiheesta, jossa ratkaisuja kehitetään ja validoidaan yhdessä kumppanien kanssa
  • Valinta- ja neuvotteluvaiheesta, jossa päätetään ratkaisujen ja yhteistyön jatkosta
  • Tuotantovaiheesta, mikäli sopivia ratkaisuja löytyy.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä

Fintech Farm on Helsingin finanssiteknologian hubi ja finanssialan innovaatioihin keskittynyt palveluyritys, joka yhdistää pankit ja fintech-yritykset. Fintech Farm tarjoaa innovaatio-, konsultointi-, kiihdytys-, matchmaking- ja koulutuspalveluita finanssialan toimijoille. Fintech Farm Oy on yksityinen ja neutraali toimija, joka on viimeisen viiden vuoden aikana rakentanut aktiivisen yli 100 yrityksen innovaatioyhteisön finanssialalle.
www.helsinkifintech.fi