Veritas kasvatti sijoituksiaan tuulivoimaan

2.11.2020, Uutiset ja lehdistötiedotteet

Veritaksen osittain omistaman Exilion Tuuli Ky:n ja ST1:n välinen kauppa tuulivoimatuotannosta on toteutunut. Exilion Tuuli hankki ST1:ltä yksitoista jo toiminnassa olevaa tuulipuistoa, joiden teho on yhteensä 315 MW. Kauppaan kuuluu lisäksi kehityshankkeita, joiden arvioitu yhteenlaskettu teho on yhteensä 475 MW.

”Tuulivoima on uusiutuva energiamuoto, ja se sopii hyvin vastuullisen sijoittajan salkkuun. Energiantuotannolla on keskeinen rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa”, sanoo Veritaksen salkunhoitaja Laura Wickström. ”Eläkeyhtiönä katsomme pitkälle tulevaisuuteen ja haluamme osaltamme tukea siirtymää kohti vähähiilistä taloutta.”

Exilion kasvaa kaupan myötä Suomen suurimmaksi tuulivoiman tuottajaksi. Sen omistuksessa on 380 MW:n edestä toiminnassa olevaa puhdasta tuulivoimakapasiteettia, joka vastaa kuudesosaa koko Suomen kapasiteetista. Tämä vastaa 55 360:n omakotitalon vuotuista sähkönkulutusta.

”Vastuullisuuden lisäksi sijoitus tuo meille ennustettavaa kassavirtatuottoa ja hajautushyötyä.”

Exilion Tuuli Ky:n omistavat Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritas ja Valtion Eläkerahasto.

Lue myös: Exilionista Suomen suurin tuulivoiman tuottaja — St1:n kanssa solmittu tuulivoimakauppa vahvistui

Lisätietoja:

  • Laura Wickström, salkunhoitaja, puh. 010 550 1837, etunimi.sukunimi@veritas.fi
  • Kari Vatanen, sijoitusjohtaja, puh. 010 550 1882, etunimi.sukunimi@veritas.fi