Veritas lisää sijoituksia tuulivoimaan

1.7.2020, Uutiset ja lehdistötiedotteet

Veritaksen, Elon ja Valtion Eläkerahaston omistama Exilion Tuuli Ky lisää sijoituksiaan tuulivoimaan. Yhtiö ostaa yksitoista tuulivoimapuistoa ja kahdeksan kehityshanketta energiayhtiö St1:ltä.

Exilion Tuulen omistuksessa on jo ennestään kolme tuulipuistoa, ja kaupan myötä yhtiöstä tulee Suomen suurin kotimaisessa omistuksessa oleva tuulivoiman tuottaja.

”Aikaisempien tuulipuistojemme yhteenlaskettu vuosituotanto on 165 gigawattituntia. Nyt hankittavien puistojen tuotanto on niin merkittävä, että jatkossa vuotuinen kokonaistuotantomme ylittää yhden terawattitunnin. Kaupan toteuduttua tuulivoimatuotantomme osuus on kuudesosa kaikesta suomessa tuotetusta tuulivoimasta. Olemme jatkossa merkittävin toimija alalla”, Exilion Tuulen Investment Manager Pasi Valasjärvi kertoo.

Veritaksessa vastuullisuus huomioidaan kaikissa sijoituspäätöksissä.

”Eläkeyhtiönä katsomme pitkälle tulevaisuuteen ja haluamme tehdä osamme ilmastonmuutoksen torjumiseksi”, Veritaksen sijoitusjohtaja Kari Vatanen sanoo. ”Infrastruktuurisijoituksissa olemme suosineet uusiutuvaa energiaa ja tuulivoimaa.”

Kaupan loppuun saattaminen edellyttää tavanomaisten ehtojen täyttymistä, ja tavoite kaupan päättämiselle on vuoden viimeisen vuosineljänneksen aikana. Kaupan toteutumisen jälkeen Exilion Tuulen omistuksessa on 380 megawatin edestä toiminnassa olevaa puhdasta tuulivoimakapasiteettia.

Lue myös:
Exilion: Uusiutuvaan energiaan sijoittava Exilion Tuuli Ky hankkii omistukseensa yksitoista tuulivoimapuistoa ja kahdeksan kehityshanketta (1.7.2020)

Lisätietoja: sijoitusjohtaja Kari Vatanen, puh. 040 554 3021, etunimi.sukunimi@veritas.fi