Veritas panostaa uudessa strategiassaan yrittäjiin − YEL- ja TyEL-vakuutusmäärät kasvussa

12.2.2020, Uutiset ja lehdistötiedotteet

Vuoden 2019 hyvä sijoitustulos vahvisti Veritaksen vakavaraisuutta. Tuoreen strategian panostus yrittäjiin ja palveluun kantaa hedelmää: YEL- ja TyEL-vakuutusmäärät ovat kasvussa ja Veritaksella on alan paras asiakastyytyväisyys.

Hyvä sijoitustulos vahvisti Veritas Eläkevakuutuksen vakavaraisuutta viime vuonna. Vakavaraisuuspääoma nousi 820,5 miljoonaan euroon ja vakavaraisuusaste vahvistui 127,2 prosenttiin. Sijoitusten tuotto oli 9,9 prosenttia.

”Vuoden 2019 sijoitustuotot olivat vahvoja keskuspankkien rahapoliittisen elvytyksen tukiessa useimpia omaisuusluokkia. Neljännellä vuosineljänneksellä kauppasodan uhka ja brexitin aiheuttama epävarmuus lieventyi, mikä osaltaan johti korkeisiin osaketuottoihin”, vt. sijoitusjohtaja Laura Wickström analysoi.

Veritaksen osakesijoitukset tuottivat viime vuonna 18,7 prosenttia, korkosijoitukset 5,5 prosenttia, kiinteistöt 5,7 prosenttia ja vaihtoehtoiset sijoitukset 3,1 prosenttia.

”Korkosijoitusten tuotto oli hyvä, kun otetaan historiallisen alhainen korkotaso huomioon”, Wickström lisää.

Sijoitusten keskimääräinen vuosituotto kymmenen viime vuoden aikana oli 5,9 prosenttia, mikä vastaa 4,5 prosentin reaalituottoa.

Uusi strategia painottaa henkilökohtaista palvelua yrittäjille − vakuutusmäärät kasvussa

Veritas Eläkevakuutus on julkistanut uuden strategian, joka painottaa henkilökohtaista palvelua yrittäjille. Veritas on jo pari vuotta panostanut yrittäjävetoisiin yrityksiin, ja tuore strategia vahvistaa suuntaa. Panostus on kannattanut.

”Viime vuonna YEL-vakuutusten määrä kasvoi 7 prosentilla. Se osoittaa, että panostus yrittäjiin on kannattanut. Kasvua näkyy myös TyEL-vakuutusten määrissä”, sanoo toimitusjohtaja Carl Pettersson.

Eläkevakuutusalan pienin yhtiö noudattaa näitä arvoja:

  • Rohkeasti ja rehellisesti oma itsemme
  • Jatkuvasti paremmin
  • Yrittäjähenkisesti yhdessä

Veritaksessa jokaisella asiakkaalla on nimetty yhteyshenkilö ja henkilökohtaista palvelua arvostetaan. Veritas valittiin tuoreessa Taloustutkimuksen vertailussa parhaiten palvelevaksi eläkeyhtiöksi − jo kuudetta vuotta peräkkäin.

”Yrittäjähenkisyys tarkoittaa, että puhumme samaa kieltä yrittäjien kanssa, ratkaisemme ongelmat joustavasti ja toimimme yrittäjien äänenä eläkejärjestelmässä”, Carl Pettersson avaa.

Viime vuonna Veritas fuusioitui ahvenanmaalaisen Pensions-Alandian kanssa ja kustannustehokkuus parani toista vuotta peräkkäin.

”Usko tulevaisuuteen ja strategiseen suuntaamme on vahva”, Pettersson iloitsee.

Veritaksen vuoden 2019 tuloskatsaus

Lisätietoja:

Carl Pettersson, toimitusjohtaja carl.pettersson(a)veritas.fi, p. 010 550 1600
Laura Wickström, vt sijoitusjohtaja, laura.wickstrom(a)veritas.fi, p. 044 209 7498
Tommy Sandås, talousjohtaja, tommy.sandas(a)veritas.fi, p. 010 5501 786