"koneisto."
Helen: Katri Valan lämpö-ja jäähdytyslaitos

Veritas vähentää hiilidioksidipäästöjään Helenin kiertolämmön ja päästöttömän jäähdytyksen avulla

22.1.2021, Uutiset ja lehdistötiedotteet

Veritas Eläkevakuutuksen kiinteistöt Helsingissä lämpiävät jatkossa osin Helenin Kiertolämmöllä. Kiertolämpö on päästötöntä, hiilineutraalia, kierrätettyä ja jatkojalostettua hukkalämpöä. Käyttöönotosta saatava päästövähennys vastaa 646 auton vuosittaisia päästöjä eli noin 9 miljoonan henkilöautokilometrin päästöjä.

”Tähtäämme siihen, että kiinteistömme ovat hiilineutraaleja vuoteen 2030 mennessä. Kiertolämpöön siirtyminen on meille askel kohti tätä tavoitetta”, Veritaksen tekninen päällikkö Jarkko Saari kertoo.

Veritaksella on Helsingissä yhdeksän kaukolämmitettyä kiinteistöä. Turussa on ollut jo pitkään uusiutuvaa kaukolämpöä. Tämän vuoden alussa Veritas on siirtynyt uusiutuvaan kaukolämpöön Espoon, Vantaan ja Helsingin kiinteistöissä, eli suurin osa kiinteistöistä on nyt uusiutuvan energian piirissä.

Lämpö kerätään jätevedestä, konesaleista ja teollisuuden prosesseista

Kiertolämpö on päästötöntä kaukolämpöä, jota kerätään muun muassa jätevedestä, konesaleista, sähköasemilta ja teollisuuden prosesseista. Lämpö jalostetaan Helenin Katri Valan lämpö- ja jäähdytyslaitoksessa sekä Esplanadin lämpöpumppulaitoksessa käyttämällä uusiutuvaa ja hiilidioksidivapaata sähköä.

”Helen investoi lähivuosina merkittävästi hiilineutraaliin ja vähäpäästöiseen lämmöntuotantoon, ja Kiertolämpö on osa tätä. Investoinneilla on suora vaikutus kaukolämmön päästöjen pienenemiseen ja Helenin hiilineutraaliustavoitteen toteutumiseen. Samalla teemme päästövähennykset mahdollisiksi myös asiakkaillemme”, sanoo Tuomas Ojanperä Heleniltä.

Lisätietoja:

Tekninen päällikkö Jarkko Saari, Veritas etunimi.sukunimi@veritas.fi,
puh. 050 538 7063
Asiakkuuspäällikkö Tuomas Ojanperä, Helen Oy etunimi.sukunimi@helen.fi, puh. 044 325 0531

Veritas Eläkevakuutus
Veritas on yrittäjän eläkevakuuttaja, inhimillisellä otteella. Veritas hoitaa noin 110 000 henkilön työeläketurvaa ja hallinnoi 3,6 miljardin arvoista sijoitussalkkua. Vastuullisuus ohjaa Veritaksen sijoituksia, asiakastyötä ja arjen toimintaa.

Helen Oy
Helen Oy tarjoaa helpompaa ja mutkattomampaa arkea yli 500 000 asiakkaalle Suomessa. Lämmön, jäähdytyksen ja sähkön lisäksi tarjoamme ratkaisuja alueelliseen ja uusiutuvaan energiaan, älykkäisiin kiinteistöihin sekä sähköiseen liikenteeseen. Kehitämme fiksumpaa hiilineutraalia energiajärjestelmää, jonka avulla jokainen voi tuottaa, käyttää ja säästää energiaa ympäristöä kunnioittaen. Tavoitteemme on saavuttaa energiantuotannossamme sataprosenttinen hiilineutraalius 2035.