Verkkopalvelun ohjeet ja suositukset

Rekisteröityminen ja kirjautuminen

Veritas Eläkevakuutuksen asiakkaana voit turvallisesti käyttää verkkopalveluamme.

Eläkkeen tai etuuden saaja: verkkopalvelu on käytössäsi automaattisesti – kirjaudu siis vain sisään täältä ja ilmoita uudesta tilinumerostasi tai tee ammatilliseen kuntoutukseen liittyvä matkakuluhakemus.

Työnantaja: tee verkkopalvelusopimus täältä. Ilmoittamasi käyttäjät saavat sähköpostitse ohjeet palvelun käytön aloittamiseen.

Yrittäjä: verkkopalvelu on käytössäsi heti, kun vakuutuksesi on astunut voimaan. Kirjaudu osoitteessa service.veritas.fi/insurances/. Haluatko jonkun muun hoitavat työeläkeasioitasi? Ilmoita muista käyttäjistä ja käyttöoikeuksista verkkopalvelussa viestillä tai verkkopalvelusopimuksella. Voit antaa muille käyttäjille työkykypalveluiden lisäksi oikeuden katsella tai katsella ja päivittää vakuutuksesi tietoja.

Verkkopalvelun käyttöoikeus on henkilökohtainen ja vakuutuskohtainen. Käyttöoikeus oikeuttaa pääsyn luottamuksellisiin tietoihin. Pidä siis huoli, että kirjautumiseen käyttämäsi tunnukset ovat vain sinun käytössäsi. Älä säilytä kaikkia tunnuksia samassa paikassa.

Kirjautuminen verkkopalveluun

Kirjaudu verkkopalveluun sähköpostitse saamasi henkilökohtaisen linkin kautta. Yrittäjänä voit kirjautua suoraan osoitteessa service.veritas.fi/insurances/.

Eläkkeen tai etuuden saajana kirjaudut suoraan henkilöasiakkaan verkkopalveluun.

Käytä verkkopalveluun kirjautumisessa henkilökohtaisia pankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia.

Veritaksen verkkopalvelu käyttää Suomi.fi-tunnistuspalvelua käyttäjien tunnistamiseen. Lisätietoja Suomi.fi-tunnistuksesta.

Mobiilisovellus yrittäjille ja työnantajille

Mobiilisovelus koskee vain yrittäjien ja työnantajien verkkopalvelua. Voit ladata Veritas-mobiilisovelluksen AppStore ja Google Play sovelluskaupoista. Sovellus toimii älypuhelimellasi ja tabletissa. Kirjaudu nopeasti sormenjäljellä, kasvotunnistuksella tai omalla salasanalla riippuen puhelimestasi ja siitä, mitä tapaa itse suosit! Ensimmäisellä kerralla tunnistaudut henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Tietoturvasyistä sovellus vaatii uusimaan tunnistautumisen noin kerran vuodessa, ja sovellus on käytettävissä samalla käyttäjällä enintään kolmella eri mobiililaitteella.

Jos mobiililaitteesi katoaa, voit joko itse tai pyytää Veritasta poistamaan tunnukseesi liittyvät mobiilitunnistautumiset verkkopalvelun käyttäjätiedoista, jotta ulkopuolinen ei pääse käsiksi verkkopalvelun tietoihin laitteesi avulla. Huom! Jos kadotat mobiililaitteesi, niin suosittelemme toimimaan Android- tai iOS-käyttöjärjestelmän sivuilta saatavien ohjeiden mukaisesti, ks. https://support.google.com ja https://support.apple.com.

Huomaathan, että olet vastuussa kaikesta käyttäjätunnuksellasi tapahtuvasta palvelun käytöstä.

Ulkomaiset käyttäjät

Veritaksen verkkopalvelun käyttämä suomi.fi-tunnistus ei mahdollista tällä hetkellä ulkomaisten käyttäjien kirjautumista. Suomi.fi-tunnistukseen lisätään ulkomaisten käyttäjien kirjautuminen vuoden 2020 aikana. Veritas Eläkevakuutus ei ole viranomainen (kuten esimerkiksi tulorekisteri), joten emme voi siirtymäaikana tarjota Katso-tunnisteiden käyttöä.

Asiakaspalvelumme auttaa sinua, mikäli sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta eikä sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää henkilökohtaisia pankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia.

Käyttöoikeuksien poisto ja muutokset

Henkilöasiakkaan verkkopalvelussa vain henkilö itse pääsee kirjautumaan sisään palveluun.

Yrittäjien ja työnantajien verkkopalvelussa käyttäjätunnuksia voi antaa usealle henkilölle. Ilmoita heti Veritakselle kirjallisesti, jos käyttäjän työsuhde päättyy tai hän ei muusta syystä enää ole oikeutettu käyttämään verkkopalvelua. Tämä on tärkeää, koska verkkopalvelu sisältää luottamuksellisia henkilö- ja palkkatietoja. Ilmoitus on tehtävä Veritakselle kirjallisesti, esimerkiksi verkkopalvelun viestinä. Muista myös ilmoittaa uusista käyttäjistä.

Jokaiselle käyttäjälle on ilmoitettava henkilökohtainen sähköpostiosoite. Tietoturvasyistä käyttäjätunnuksia ei voi liittää monen henkilön yhteiskäytössä olevaan sähköpostiosoitteeseen, esim. info@yritys.fi. Älä luovuta omia käyttäjätunnuksiasi muiden käyttöön.

Tietoturvasyistä emme voi ottaa vastaan tietoja sähköpostitse emmekä puhelimitse. Puhelimessa emme pysty varmistamaan tietojen antajan henkilöllisyyttä, eikä henkilötietojen lähettäminen suojaamattomasti sähköpostilla ole suositeltavaa.

Salaus

Veritaksen verkkopalvelun tietoliikenneyhteys sekä palvelussa tapahtuva viestintä ovat SSL-salaustekniikalla suojattuja. Salauksen osoituksena selainikkunasi ylä- tai alapalkissa näkyy lukon kuva tai muu asiasta kertova kuvake.

Istunto ja uloskirjautuinen

Muista kirjautua ulos käytön jälkeen. Tietoturvasyistä suosittelemme tyhjentämään selaimen välimuistin ja sulkemaan sen.

Ollessasi kirjautuneena tulorekisteriin, sinun ei tarvitse enää tunnistautua uudelleen verkkopalveluun. Vastaavasti jos olet tarkistamassa tietoja Veritaksen verkkopalvelusta, sinun ei tarvitse tunnistautua uudelleen tulorekisteriin. Tämä edellyttää, että suomi.fi-tunnistuksen istunto on auki samalla selaimella.

Maksujen välitys

Yrittäjien ja työnantajien verkkopalvelussa voit maksaa TyEL-vakuutusmaksun verkkopankissasi. Valitse oma pankkisi ja kirjaudu verkkopankkiisi henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi. Maksut välittää Paytrail Oyj. Paytrail Oyj:llä on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitostoimilupa.

Selain

Verkkopalvelun käyttämiseksi sinulla tulee olla www-selain. Tietoturvasyistä suosittelemme uusimpien selainversioiden käyttöä. Ensisijaisesti suosittelemme käytettäväksi Googlen Chrome-selainta, mutta verkkopalvelu tukee myös seuraavia selaimia: Microsoft Edge ja Mozilla Firefox. Muilla selaimilla saattaa etenkin palvelun ulkoasussa esiintyä poikkeamia.

Verkkopalvelu ei tue Internet Explorer -selainta.

Jotta voit käyttää verkkopalvelun kaikkia toimintoja, sinun pitää sallia ponnahdusikkunat (engl. pop-ups) selaimessasi. Selaimesi asetuksissa voit määrittää ponnahdusikkunat sallituiksi vain valitsemillasi sivustoilla.

Verkkopalvelu hyödyntää eväste- (cookie) ja JavaScript-tekniikoita ja näiden käyttö tulee olla selaimessasi sallittu.

Näytön resoluution vähimmäisleveydeksi suosittelemme 1024 pikseliä.

Tiedostojen avaaminen

Verkkopalvelu sisältää linkkejä pdf-muotoisiin tiedostoihin. Niiden avaamiseen tarvitset lukuohjelman kuten Adobe Reader -ohjelman.

Asiakaspalvelumme auttaa

Jos sinulla on kysyttävää Veritaksen verkkopalvelusta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Katso yhteystiedot täältä.

Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 8.00–16.00.