"Veritaksen pääkonttori."

Veritas ylsi 2000-luvun parhaimpaan sijoitustulokseen vuonna 2021

17.2.2022, Uutiset ja lehdistötiedotteet

Työeläkeyhtiö Veritas ylsi erinomaisiin sijoitustuottoihin vuonna 2021. Sijoitukset tuottivat vuoden aikana 12,6 prosenttia eli lähes 0,5 miljardia euroa. Erityisen hyvä tuotto saatiin osakesijoituksista, jotka tuottivat 25,2 prosenttia.

”Veritas teki vahvan tuloksen sijoitustoiminnassa ja asiakashankinnassa. Asiakaspysyvyys parantui vuoden aikana entisestään ja saimme ennätysmäärän myös uusia asiakkaita”, Veritaksen vt. toimitusjohtaja Tommy Sandås kertoo.

Veritas sai vuoden aikana lähes 4600 uutta YEL- ja TyEL-vakuutusta hoidettavakseen. Euroissa mitattuna uusi vakuutusmaksutulo oli yhteensä yli 80 miljoonaa euroa. Vuoden lopussa Veritaksessa oli vakuutettuna 78 000 henkilöä ja Veritas maksoi eläkettä lähes 38 000 henkilölle.

Vuosi on ollut monelle Veritaksen asiakasyritykselle ja -yrittäjälle raskas. Erityisesti pienillä palvelualan yrityksillä on ollut korona-aikana vaikeaa.

”Nyt näyttää siltä, että rajoituksia päästään pian purkamaan. Se on todella tärkeää, koska korona on aiheuttanut monille yrittäjille ja yrityksille isoja menetyksiä”, Sandås sanoo.

Osakesijoitukset tuottivat poikkeuksellisen hyvin

Veritaksen sijoitukset tuottivat vuoden viimeisellä neljänneksellä 4,0 prosenttia ja koko vuoden aikana 12,6 prosenttia. Osakesijoitukset tuottivat 25,2 prosenttia, kiinteistösijoitukset 9,5 prosenttia, korkosijoitukset 1,6 prosenttia ja muut sijoitukset 7,4 prosenttia.

Sijoitukset tuottivat loka-joulukuussa 4,0 % ja koko vuoden aikana 12,6 %. Sijoitusten arvo 4,4 miljardia. Vakavaraisuuspääoma on noussut yli miljardin euron, vakavaraisuusaste on 131,9 %, vakavaraisuusasema 1,8. Nimellistuotto kymmeneltä vuodelta on 7,2 % ja reaalituotto kymmeneltä vuodelta on 5,9 %.

”Sijoitustulos oli meille 2000-luvun paras. Osakesijoitusten tuotto nousi poikkeuksellisen korkeaksi, mutta myös kiinteistösijoitukset ja vaihtoehtoiset yllättivät positiivisesti”, Veritaksen sijoitusjohtaja Kari Vatanen sanoo.

Veritaksen sijoitukset ovat viimeisen 10 vuoden aikana tuottaneet lähes 100 prosenttia. Keskimääräinen vuosituotto on tänä aikana ollut 7,2 prosenttia.

Veritaksen vakavaraisuus on pysynyt vahvalla tasolla ja vahvistunut hyvän sijoitustuloksen ansiosta entisestään. Vakavaraisuuspääoma nousi vuoden aikana reilusti yli miljardiin euroon eli 1,8 kertaiseksi vakavaraisuusrajaan nähden. Vakavaraisuusaste oli joulukuun lopussa 131,9 prosenttia.

Ilmastotiekartta ohjaa kohti hiilineutraalia sijoitussalkkua

Vuosi 2021 oli sijoitusmarkkinoilla elvytyksen ja siitä seuranneen inflaation vuosi. Vatanen arvioi, että vuodesta 2022 voi tulla jarrutuksen vuosi, kun keskuspankki toisensa jälkeen vähentää elvytystä ja kiristää rahapolitiikkaansa.

”Vuosi 2022 on instituutiosijoittajille vaikea vuosi. Kiristyvä rahapolitiikka ja nousevat korot voivat kurittaa kaikkia omaisuuslajeja, jos keskuspankkielvytyksen avulla ylös pumpattuja arvostuksia aletaan kyseenalaistaa markkinoilla”, hän sanoo.

Veritas julkaisi loppuvuodesta 2021 sijoitusten ilmastotiekartan. Ilmastotiekarttaan on listattu välitavoitteet, jotka ohjaavat kohti sijoitusten hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä. Ensimmäisenä tavoitteena on pienentää listattujen osakesijoitusten hiilijalanjälkeä 30 prosenttia ja kiinteistösijoitusten hiilijalanjälkeä 80 prosenttia vuoteen 2025 mennessä.

Liitteet:

Lisätietoja:

  • Tommy Sandås, vt. toimitusjohtaja, talousjohtaja, puh. 010 5501 786, etunimi.sukunimi@veritas.fi
  • Kari Vatanen, sijoitusjohtaja, puh. 010 550 1882, etunimi.sukunimi@veritas.fi